Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Netwerk Elkaar Helpen over eenzaamheid

Op donderdag 25 augustus 2016 komt het Netwerk Elkaar Helpen bij elkaar in de Crabbehoeve. Het thema van die avond is eenzaamheid. Actieve Dordtenaren en initiatiefnemers uit de hele stad zijn van harte welkom.

Na de succesvolle bijeenkomst van het Netwerk Elkaar Helpen over het thema WeHelpen.nl/Dordrecht in juni, is dit het vervolg. In DOOR (Voorstraat) kwamen toen enkele tientallen actieve Dordtenaren en professionals bijeen. Wethouder Karin Lambrechts lanceerde er de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek.

Eenzaamheid
Deze tweede netwerkbijeenkomst op 25 augustus staat het thema eenzaamheid centraal. Welke initiatieven zijn er al in Dordrecht? Welke ideeën leven er? Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hierover.
Deze keer is de bijeenkomst plaats in Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2. Crabbehoeve is net als Door, ook een WeHelpen Ontmoetingsplek.

Kom je ook?
Zelf actief? Een goed nieuw idee? Ken je mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant is. Iedereen is welkom:
– 25 augustus 2016,
– 19.00 – 21.00 (inloop 18.30),
– Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust aan Tirza Scholtens, ta.scholtens@dordrecht.nl of Pauline Geldhof ph.geldhof@dordrecht.nl.

Kijk ook eens op www.wehelpen.nl/dordrecht.

 

wehelpen-ontmoetingsplek-300x200

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.