Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Netwerk Elkaar Helpen over eenzaamheid

Op donderdag 25 augustus 2016 komt het Netwerk Elkaar Helpen bij elkaar in de Crabbehoeve. Het thema van die avond is eenzaamheid. Actieve Dordtenaren en initiatiefnemers uit de hele stad zijn van harte welkom.

Na de succesvolle bijeenkomst van het Netwerk Elkaar Helpen over het thema WeHelpen.nl/Dordrecht in juni, is dit het vervolg. In DOOR (Voorstraat) kwamen toen enkele tientallen actieve Dordtenaren en professionals bijeen. Wethouder Karin Lambrechts lanceerde er de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek.

Eenzaamheid
Deze tweede netwerkbijeenkomst op 25 augustus staat het thema eenzaamheid centraal. Welke initiatieven zijn er al in Dordrecht? Welke ideeën leven er? Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hierover.
Deze keer is de bijeenkomst plaats in Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2. Crabbehoeve is net als Door, ook een WeHelpen Ontmoetingsplek.

Kom je ook?
Zelf actief? Een goed nieuw idee? Ken je mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant is. Iedereen is welkom:
– 25 augustus 2016,
– 19.00 – 21.00 (inloop 18.30),
– Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust aan Tirza Scholtens, ta.scholtens@dordrecht.nl of Pauline Geldhof ph.geldhof@dordrecht.nl.

Kijk ook eens op www.wehelpen.nl/dordrecht.

 

wehelpen-ontmoetingsplek-300x200

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.