Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Netwerk Elkaar Helpen over eenzaamheid

Op donderdag 25 augustus 2016 komt het Netwerk Elkaar Helpen bij elkaar in de Crabbehoeve. Het thema van die avond is eenzaamheid. Actieve Dordtenaren en initiatiefnemers uit de hele stad zijn van harte welkom.

Na de succesvolle bijeenkomst van het Netwerk Elkaar Helpen over het thema WeHelpen.nl/Dordrecht in juni, is dit het vervolg. In DOOR (Voorstraat) kwamen toen enkele tientallen actieve Dordtenaren en professionals bijeen. Wethouder Karin Lambrechts lanceerde er de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek.

Eenzaamheid
Deze tweede netwerkbijeenkomst op 25 augustus staat het thema eenzaamheid centraal. Welke initiatieven zijn er al in Dordrecht? Welke ideeën leven er? Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hierover.
Deze keer is de bijeenkomst plaats in Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2. Crabbehoeve is net als Door, ook een WeHelpen Ontmoetingsplek.

Kom je ook?
Zelf actief? Een goed nieuw idee? Ken je mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant is. Iedereen is welkom:
– 25 augustus 2016,
– 19.00 – 21.00 (inloop 18.30),
– Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust aan Tirza Scholtens, ta.scholtens@dordrecht.nl of Pauline Geldhof ph.geldhof@dordrecht.nl.

Kijk ook eens op www.wehelpen.nl/dordrecht.

 

wehelpen-ontmoetingsplek-300x200

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)