Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Netwerk Elkaar Helpen over eenzaamheid

Op donderdag 25 augustus 2016 komt het Netwerk Elkaar Helpen bij elkaar in de Crabbehoeve. Het thema van die avond is eenzaamheid. Actieve Dordtenaren en initiatiefnemers uit de hele stad zijn van harte welkom.

Na de succesvolle bijeenkomst van het Netwerk Elkaar Helpen over het thema WeHelpen.nl/Dordrecht in juni, is dit het vervolg. In DOOR (Voorstraat) kwamen toen enkele tientallen actieve Dordtenaren en professionals bijeen. Wethouder Karin Lambrechts lanceerde er de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek.

Eenzaamheid
Deze tweede netwerkbijeenkomst op 25 augustus staat het thema eenzaamheid centraal. Welke initiatieven zijn er al in Dordrecht? Welke ideeën leven er? Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hierover.
Deze keer is de bijeenkomst plaats in Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2. Crabbehoeve is net als Door, ook een WeHelpen Ontmoetingsplek.

Kom je ook?
Zelf actief? Een goed nieuw idee? Ken je mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant is. Iedereen is welkom:
– 25 augustus 2016,
– 19.00 – 21.00 (inloop 18.30),
– Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust aan Tirza Scholtens, ta.scholtens@dordrecht.nl of Pauline Geldhof ph.geldhof@dordrecht.nl.

Kijk ook eens op www.wehelpen.nl/dordrecht.

 

wehelpen-ontmoetingsplek-300x200

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.