Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Netwerk Elkaar Helpen over eenzaamheid

Op donderdag 25 augustus 2016 komt het Netwerk Elkaar Helpen bij elkaar in de Crabbehoeve. Het thema van die avond is eenzaamheid. Actieve Dordtenaren en initiatiefnemers uit de hele stad zijn van harte welkom.

Na de succesvolle bijeenkomst van het Netwerk Elkaar Helpen over het thema WeHelpen.nl/Dordrecht in juni, is dit het vervolg. In DOOR (Voorstraat) kwamen toen enkele tientallen actieve Dordtenaren en professionals bijeen. Wethouder Karin Lambrechts lanceerde er de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek.

Eenzaamheid
Deze tweede netwerkbijeenkomst op 25 augustus staat het thema eenzaamheid centraal. Welke initiatieven zijn er al in Dordrecht? Welke ideeën leven er? Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan hierover.
Deze keer is de bijeenkomst plaats in Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2. Crabbehoeve is net als Door, ook een WeHelpen Ontmoetingsplek.

Kom je ook?
Zelf actief? Een goed nieuw idee? Ken je mensen voor wie deze bijeenkomst ook interessant is. Iedereen is welkom:
– 25 augustus 2016,
– 19.00 – 21.00 (inloop 18.30),
– Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust aan Tirza Scholtens, ta.scholtens@dordrecht.nl of Pauline Geldhof ph.geldhof@dordrecht.nl.

Kijk ook eens op www.wehelpen.nl/dordrecht.

 

wehelpen-ontmoetingsplek-300x200

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.