Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanbieden van plastic: zo doe je dat

Plastic aanbiedenDordrecht zamelt plastic huisvuil apart in. Eens per twee weken haalt HVC de speciale zakken op. Ook lege verpakkingen van frisdrank en zuivel en blik mogen daar tegenwoordig bij.

Plastic, pak en blik zijn licht afval. Daardoor kan het gebeuren dat zakken op de ophaaldag wegwaaien. Dat is gevaarlijk en zorgt voor zwerfvuil. Op veel plaatsen heeft Stadsbeheer daarom op verzoek ophanghaken bevestigd, ook in Crabbehof. Bijvoorbeeld aan lantaarnpalen in de buurt van de aanbiedplaatsen.

Alleen op de ophaaldag
De ophanghaken zijn er om te gebruiken op de ophaaldagen. Het is niet de bedoeling om volle zakken buiten te hangen op dagen dat HVC niet ophaalt. Katten en grotere vogels kunnen de zakken kapot scheuren. Soms hangen de zakken in de weg. Het is natuurlijk ook geen fraai gezicht als er voortdurend plastic zakken in de buurt hangen.

Afval-app
Op de website www.hvcgroep.nl kunt u de afvalkalender van HVC vinden met de ophaaldagen voor uw straat. U kunt op de website eenvoudig zakken voor het inzamelen van plastic bestellen. U kunt er ook de afval-app downloaden. U ziet daarmee in één oogopslag wanneer HVC plastic, rest, gft en papier ophaalt. Wat ook handig is: u kunt instellen dat u een herinnering krijgt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.