Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanbieden van plastic: zo doe je dat

Plastic aanbiedenDordrecht zamelt plastic huisvuil apart in. Eens per twee weken haalt HVC de speciale zakken op. Ook lege verpakkingen van frisdrank en zuivel en blik mogen daar tegenwoordig bij.

Plastic, pak en blik zijn licht afval. Daardoor kan het gebeuren dat zakken op de ophaaldag wegwaaien. Dat is gevaarlijk en zorgt voor zwerfvuil. Op veel plaatsen heeft Stadsbeheer daarom op verzoek ophanghaken bevestigd, ook in Crabbehof. Bijvoorbeeld aan lantaarnpalen in de buurt van de aanbiedplaatsen.

Alleen op de ophaaldag
De ophanghaken zijn er om te gebruiken op de ophaaldagen. Het is niet de bedoeling om volle zakken buiten te hangen op dagen dat HVC niet ophaalt. Katten en grotere vogels kunnen de zakken kapot scheuren. Soms hangen de zakken in de weg. Het is natuurlijk ook geen fraai gezicht als er voortdurend plastic zakken in de buurt hangen.

Afval-app
Op de website www.hvcgroep.nl kunt u de afvalkalender van HVC vinden met de ophaaldagen voor uw straat. U kunt op de website eenvoudig zakken voor het inzamelen van plastic bestellen. U kunt er ook de afval-app downloaden. U ziet daarmee in één oogopslag wanneer HVC plastic, rest, gft en papier ophaalt. Wat ook handig is: u kunt instellen dat u een herinnering krijgt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).