Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanbieden van plastic: zo doe je dat

Plastic aanbiedenDordrecht zamelt plastic huisvuil apart in. Eens per twee weken haalt HVC de speciale zakken op. Ook lege verpakkingen van frisdrank en zuivel en blik mogen daar tegenwoordig bij.

Plastic, pak en blik zijn licht afval. Daardoor kan het gebeuren dat zakken op de ophaaldag wegwaaien. Dat is gevaarlijk en zorgt voor zwerfvuil. Op veel plaatsen heeft Stadsbeheer daarom op verzoek ophanghaken bevestigd, ook in Crabbehof. Bijvoorbeeld aan lantaarnpalen in de buurt van de aanbiedplaatsen.

Alleen op de ophaaldag
De ophanghaken zijn er om te gebruiken op de ophaaldagen. Het is niet de bedoeling om volle zakken buiten te hangen op dagen dat HVC niet ophaalt. Katten en grotere vogels kunnen de zakken kapot scheuren. Soms hangen de zakken in de weg. Het is natuurlijk ook geen fraai gezicht als er voortdurend plastic zakken in de buurt hangen.

Afval-app
Op de website www.hvcgroep.nl kunt u de afvalkalender van HVC vinden met de ophaaldagen voor uw straat. U kunt op de website eenvoudig zakken voor het inzamelen van plastic bestellen. U kunt er ook de afval-app downloaden. U ziet daarmee in één oogopslag wanneer HVC plastic, rest, gft en papier ophaalt. Wat ook handig is: u kunt instellen dat u een herinnering krijgt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.