Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Binnenkort organiseert wijngaard Bilderhof weer een open dag.

Op zondag 12 juni van 11.00-16.00 uur is de wijngaard aan de Zuidendijk 324 geopend. Vanwege het fraaie weer van de afgelopen weken zijn de druiven mooi uitgelopen.

De verschillende druivensoorten zijn te bekijken tijdens een wandeling door de wijngaard. Natuurlijk zijn ook de nieuw gebottelde wijnen te koop.

Zowel de witte wijnen, de rosé en ook de rode wijnen zijn de afgelopen jaren bij keuringen in Nederland, Belgie en Duitsland onderscheiden en worden onder andere geschonken bij het Crimpert Salm.

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op de dijk wordt aangeraden met de fiets te komen.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.