Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Crabbehof feest mee: 800 jaar Dordrecht

In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. Op woensdag 11 september 2019 bezoekt wethouder Marco Stam Crabbehof. Hij roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan activiteiten in Crabbehof? Welke subsidie is mogelijk?

Een jaar vol feest. In 2020 vieren we met de hele stad 800 jaar stadsrechten voor Dordrecht. In de hele stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zij zijn er plannen voor een speciale editie van Big Rivers. In het Dordrechts Museum komt een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp.

Feest in je wijk
Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners, ondernemers en organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk. Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.
In september bezoeken de wethouders en burgemeester alle Dordtse wijken, om hier bekendheid aan te geven. Zij nodigen alle Dordtenaren uit met plannen te komen.

Wethouder Stam in Crabbehof
Op woensdag 11 september is Crabbehof aan de beurt. Wethouder Marco Stam komt tussen 16.00 en 18.00 uur langs. Hij is dan te vinden op het winkelcentrum, bij de supermarkten.
Dus kom daar zeker even langs en breng andere geïnteresseerden mee. Laat het vooral ook weten op je school, in je vereniging of kerk, bij je club en in de buurt.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Oorkonde voor ‘puinruimer’ van Crabbehof

DORDRECHT – De Dordtse werkgroep van de Partij voor de Dieren reikte vrijdag een oorkonde uit aan Roger Wagemans. Hij trekt dagelijks, gewapend met wandelschoenen, een afvalzak en een prikstok, zijn wijk Crabbehof in om zwerfvuil op te ruimen. Zijn bijzondere inzet voor een schonere stad verdient erkenning, vindt de PvdD.

Cultuur

Swingen in Crabbehoff Plaza

DORDRECHT – In de Plaza van Zorggroep Crabbehoff speelt woensdag 29 januari de Florence Swingt Band  Vanaf 14.30 uur kunnen de voetjes van de vloer. De jazzbigband is vijftien man sterk, inclusief muzikaal leider. Deze middag kan publiek genieten van jazzmuziek, latin en populaire nummers van onder meer The Beatles, Stevie Wonder en Elvis Presley. De ingang is aan de Groen van Prinstererweg 38 in  Crabbehof en de entree is gratis.

Actueel

Alarm pinautomaat leidt tot aanhouding voor brandstichting

DORDRECHT – Na een alarmmelding van een pinautomaat spoedden agenten zich woensdagnacht om 01.00 uur met een aantal wagens naar het Van Oldenbarneveltplein in Crabbehof. Een man die zich daar verdacht ophield, werd aangehouden. Hij man bleek ter plaatse geen strafbare handelingen te hebben verricht, maar kon wel in verband gebracht worden met de brand die afgelopen zondag woedde in een flatwoning aan de W.H. Vliegenstraat.