Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse jeugd beleeft Olympische Zomerspelen in Dordrecht!

27-6-2016 Dordt Sport logo

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. Van 27 juni tot en met 1 juli brengen Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders samen een stukje Brazilië naar Dordrecht. Ruim 600 kinderen uit het Dordtse basisonderwijs en speciaal onderwijs doen mee aan de Dordt Olympics.

Programma Dordt Olympics Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Van dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die in Brazilië op het Olympische programma staan. Dordtse leerlingen van het speciaal onderwijs zullen op vrijdag enkele Olympische sporten ervaren. Op vrijdagmiddag 1 juli (13.30-14.30 uur) worden alle deelnemende kinderen verwacht op Sportboulevard Dordrecht voor de officiële sluitingceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Dordt Olympics on Tour Onder de noemer Dordt Olympics on Tour konden de deelnemende scholen zich vanaf 9 mei met diverse tools en spreekbeurten voorbereiden op de Dordt Olympics. Daarnaast wordt er een digitale Challenge gehouden met diverse Olympische prijzen. Deze worden uitgereikt tijdens de afsluitingsceremonie. Locaties In het grootste multifunctionele sportcomplex van Nederland (Sportboulevard Dordrecht) zullen diverse sportclinics van veld-, zaal-, en watersporten plaatsvinden. Ook zal de sluitingsceremonie hier plaatsvinden. Sportcomplex Reeweg is bij uitstek de atletiekaccommodatie in de stad. Daarnaast zullen er nog andere veld-, outdoor- en zaalsporten rondom de atletiekbaan en in de Reeweghal plaatsvinden. Het Wantijbad & Park zal het podium zijn voor water- en outdoorsporten.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.