Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse jeugd beleeft Olympische Zomerspelen in Dordrecht!

27-6-2016 Dordt Sport logo

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. Van 27 juni tot en met 1 juli brengen Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders samen een stukje Brazilië naar Dordrecht. Ruim 600 kinderen uit het Dordtse basisonderwijs en speciaal onderwijs doen mee aan de Dordt Olympics.

Programma Dordt Olympics Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Van dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die in Brazilië op het Olympische programma staan. Dordtse leerlingen van het speciaal onderwijs zullen op vrijdag enkele Olympische sporten ervaren. Op vrijdagmiddag 1 juli (13.30-14.30 uur) worden alle deelnemende kinderen verwacht op Sportboulevard Dordrecht voor de officiële sluitingceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Dordt Olympics on Tour Onder de noemer Dordt Olympics on Tour konden de deelnemende scholen zich vanaf 9 mei met diverse tools en spreekbeurten voorbereiden op de Dordt Olympics. Daarnaast wordt er een digitale Challenge gehouden met diverse Olympische prijzen. Deze worden uitgereikt tijdens de afsluitingsceremonie. Locaties In het grootste multifunctionele sportcomplex van Nederland (Sportboulevard Dordrecht) zullen diverse sportclinics van veld-, zaal-, en watersporten plaatsvinden. Ook zal de sluitingsceremonie hier plaatsvinden. Sportcomplex Reeweg is bij uitstek de atletiekaccommodatie in de stad. Daarnaast zullen er nog andere veld-, outdoor- en zaalsporten rondom de atletiekbaan en in de Reeweghal plaatsvinden. Het Wantijbad & Park zal het podium zijn voor water- en outdoorsporten.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.