Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse jeugd beleeft Olympische Zomerspelen in Dordrecht!

27-6-2016 Dordt Sport logo

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. Van 27 juni tot en met 1 juli brengen Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders samen een stukje Brazilië naar Dordrecht. Ruim 600 kinderen uit het Dordtse basisonderwijs en speciaal onderwijs doen mee aan de Dordt Olympics.

Programma Dordt Olympics Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Van dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die in Brazilië op het Olympische programma staan. Dordtse leerlingen van het speciaal onderwijs zullen op vrijdag enkele Olympische sporten ervaren. Op vrijdagmiddag 1 juli (13.30-14.30 uur) worden alle deelnemende kinderen verwacht op Sportboulevard Dordrecht voor de officiële sluitingceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Dordt Olympics on Tour Onder de noemer Dordt Olympics on Tour konden de deelnemende scholen zich vanaf 9 mei met diverse tools en spreekbeurten voorbereiden op de Dordt Olympics. Daarnaast wordt er een digitale Challenge gehouden met diverse Olympische prijzen. Deze worden uitgereikt tijdens de afsluitingsceremonie. Locaties In het grootste multifunctionele sportcomplex van Nederland (Sportboulevard Dordrecht) zullen diverse sportclinics van veld-, zaal-, en watersporten plaatsvinden. Ook zal de sluitingsceremonie hier plaatsvinden. Sportcomplex Reeweg is bij uitstek de atletiekaccommodatie in de stad. Daarnaast zullen er nog andere veld-, outdoor- en zaalsporten rondom de atletiekbaan en in de Reeweghal plaatsvinden. Het Wantijbad & Park zal het podium zijn voor water- en outdoorsporten.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Miljoenen voor Crabbehof

DORDRECHT – Crabbehof krijgt ruim 17 miljoen euro uit het landelijke Volkshuisvestingsfonds. Dat geld gaat de komende jaren gestoken worden in het verduurzamen van particuliere woningen, het verbeteren van de openbare ruimte en sociale voorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. In een Kamerbrief maakte minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hugo de Jonge maandag bekend dat Crabbehof één van de zestien wijken is die een bijdrage ontvangen uit het fonds. In de derde aanvraagronde was een totaalbedrag van 175 miljoen euro beschikbaar. Met de bijdrage kunnen gemeenten naar verwachting ruim 9.000 woningen renoveren, verduurzamen en herstructureren in de meest kwetsbare gebieden van Nederland. “Heel goed nieuws voor onze stad en voor de inwoners van de wijk Crabbehof in het bijzonder!”, reageerde CDA-wethouder Peter Heijkoop (Volkshuisvesting/Financiën). “Ruim 17 miljoen voor onderhoud en verduurzaming van huizen én het aanpakken/vergroenen van de zeven plantsoenen in de wijk.”

Actueel

Lege kratten gratis op te halen

Tweeëntwintig kratten met lege flessen staan vandaag op de hoek van het Van Bosseplantsoen en de Tak van Poortvlietstraat. Wie wil mag de kratten die op de stoep staan, gratis meenemen.