Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drankpakken en blik ook bij plastic afval

HVC_FLYER A5_Plastic DRANKKARTON.indd

Inwoners van Dordrecht kunnen lege conservenblikjes en lege pakken sap en zuivel in de zak bij het plastic verpakkingsafval gooien in plaats van bij het restafval. HVC haalt de grondstoffen uit dit afval en maakt het klaar voor hergebruik.

Jaarlijks komt in Nederland 70.000 ton aan drankenkartons op de markt. Deze pakken zijn gemaakt van plastic, karton en aluminium. Waardevolle grondstoffen, die hergebruikt kunnen worden. De drankkartons en het blik kunnen gewoon in de zak bij plastic verpakkingsafval. Er komt dus geen aparte zak of kliko bij. Zo kunnen Dordtenaren op een eenvoudige manier een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Afval is grondstof

Afval is grondstof. Van het ingezamelde plastic kunnen weer broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes worden gemaakt. Het ingezamelde blik wordt verwerkt tot fietsen of zelfs vliegtuigonderdelen. En het aluminium uit drankenkartons is weer een basis voor emmers en pannen. Zonde dus om niet opnieuw te gebruiken.

Afvalkalender

De ophaaldag van het plastic verpakkingsmateriaal, de drankenkartons en blik blijft hetzelfde. In de afvalkalender van HVC staat wanneer het wordt opgehaald. De afvalkalender is ook als gratis app beschikbaar voor iOS (iTunes) en Android (Google Play).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Dordrecht pakt uit bij intocht Sint

DORDRECHT – Burgemeester Kolff staat op zaterdag 18 november om 12.00 uur klaar op de kade van de Wolwevershaven om Sinterklaas en zijn reisgezelschap te ontvangen. Dankzij een substantiële bijdrage van het Havenbedrijf Rotterdam kan de organisatie, Stichting Intocht Sint Nicolaas, dit jaar extra uitpakken met de programmering en decoratie. ‘Het creatieve team heeft fantastisch werk geleverd en het resultaat is een optocht die er schitterend uitziet’, voorspelt SIS. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).