Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drankpakken en blik ook bij plastic afval

HVC_FLYER A5_Plastic DRANKKARTON.indd

Inwoners van Dordrecht kunnen lege conservenblikjes en lege pakken sap en zuivel in de zak bij het plastic verpakkingsafval gooien in plaats van bij het restafval. HVC haalt de grondstoffen uit dit afval en maakt het klaar voor hergebruik.

Jaarlijks komt in Nederland 70.000 ton aan drankenkartons op de markt. Deze pakken zijn gemaakt van plastic, karton en aluminium. Waardevolle grondstoffen, die hergebruikt kunnen worden. De drankkartons en het blik kunnen gewoon in de zak bij plastic verpakkingsafval. Er komt dus geen aparte zak of kliko bij. Zo kunnen Dordtenaren op een eenvoudige manier een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Afval is grondstof

Afval is grondstof. Van het ingezamelde plastic kunnen weer broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes worden gemaakt. Het ingezamelde blik wordt verwerkt tot fietsen of zelfs vliegtuigonderdelen. En het aluminium uit drankenkartons is weer een basis voor emmers en pannen. Zonde dus om niet opnieuw te gebruiken.

Afvalkalender

De ophaaldag van het plastic verpakkingsmateriaal, de drankenkartons en blik blijft hetzelfde. In de afvalkalender van HVC staat wanneer het wordt opgehaald. De afvalkalender is ook als gratis app beschikbaar voor iOS (iTunes) en Android (Google Play).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.