Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drankpakken en blik ook bij plastic afval

HVC_FLYER A5_Plastic DRANKKARTON.indd

Inwoners van Dordrecht kunnen lege conservenblikjes en lege pakken sap en zuivel in de zak bij het plastic verpakkingsafval gooien in plaats van bij het restafval. HVC haalt de grondstoffen uit dit afval en maakt het klaar voor hergebruik.

Jaarlijks komt in Nederland 70.000 ton aan drankenkartons op de markt. Deze pakken zijn gemaakt van plastic, karton en aluminium. Waardevolle grondstoffen, die hergebruikt kunnen worden. De drankkartons en het blik kunnen gewoon in de zak bij plastic verpakkingsafval. Er komt dus geen aparte zak of kliko bij. Zo kunnen Dordtenaren op een eenvoudige manier een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Afval is grondstof

Afval is grondstof. Van het ingezamelde plastic kunnen weer broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes worden gemaakt. Het ingezamelde blik wordt verwerkt tot fietsen of zelfs vliegtuigonderdelen. En het aluminium uit drankenkartons is weer een basis voor emmers en pannen. Zonde dus om niet opnieuw te gebruiken.

Afvalkalender

De ophaaldag van het plastic verpakkingsmateriaal, de drankenkartons en blik blijft hetzelfde. In de afvalkalender van HVC staat wanneer het wordt opgehaald. De afvalkalender is ook als gratis app beschikbaar voor iOS (iTunes) en Android (Google Play).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)