Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drankpakken en blik ook bij plastic afval

HVC_FLYER A5_Plastic DRANKKARTON.indd

Inwoners van Dordrecht kunnen lege conservenblikjes en lege pakken sap en zuivel in de zak bij het plastic verpakkingsafval gooien in plaats van bij het restafval. HVC haalt de grondstoffen uit dit afval en maakt het klaar voor hergebruik.

Jaarlijks komt in Nederland 70.000 ton aan drankenkartons op de markt. Deze pakken zijn gemaakt van plastic, karton en aluminium. Waardevolle grondstoffen, die hergebruikt kunnen worden. De drankkartons en het blik kunnen gewoon in de zak bij plastic verpakkingsafval. Er komt dus geen aparte zak of kliko bij. Zo kunnen Dordtenaren op een eenvoudige manier een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Afval is grondstof

Afval is grondstof. Van het ingezamelde plastic kunnen weer broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes worden gemaakt. Het ingezamelde blik wordt verwerkt tot fietsen of zelfs vliegtuigonderdelen. En het aluminium uit drankenkartons is weer een basis voor emmers en pannen. Zonde dus om niet opnieuw te gebruiken.

Afvalkalender

De ophaaldag van het plastic verpakkingsmateriaal, de drankenkartons en blik blijft hetzelfde. In de afvalkalender van HVC staat wanneer het wordt opgehaald. De afvalkalender is ook als gratis app beschikbaar voor iOS (iTunes) en Android (Google Play).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.