Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden Bachkoor zoekt ervaren zangers

Nog maar net drukbezochte en enthousiast ontvangen optredens in Alblasserdam en Zwijndrecht tijdens het Bachfestival achter de rug, of het Drechtsteden Bachkoor richt zich alweer op de toekomst. In aanloop naar een uitvoering van Bach’s Johannes Passion in maart 2017 is het koor op zoek naar versterking.

 

Vanuit de wens om de groep van zangers uit te breiden, met behoud van kwaliteit, worden geoefende amateurs en semiprofessionele zangers in de regio Drechtsteden uitgenodigd om toe te treden. Ervaring is gewenst, leeftijd speelt geen rol. Ook zangers die eerder auditie deden worden verzocht nogmaals van zich te laten horen, want naast kwaliteit wordt belang gehecht aan educatie en ontwikkeling.
Audities zijn gepland op 9, 12 en 18 november. Aanmelden kan via de website www.drechtstedenbachkoor.nl of via info@drechtstedenbachkoor.nl

Het koor richt zich op Noord-Europese muziek uit de periode 1600-1750, met speciale aandacht voor Bach en zijn directe voorgangers. Jaarlijks wordt er een aantal kortlopende projecten georganiseerd, waarbij in een compacte voorbereidende periode gerepeteerd wordt, gevolgd door een optreden in een van de Drechtsteden. Als projectkoor opgericht op initiatief van het Bach Festival Dordrecht en Drechtsteden, treedt het daarin vanzelfsprekend altijd op. Maar ook samenwerking met andere partijen staat hoog op de agenda, zoals met Muziekstroom in het Energiehuis in Dordrecht, Stichting ZaterdagmiddagConcerten in Papendrecht en Stichting Duyschot in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is het streven om geregeld een eigen grote productie te doen, zoals de Markus Passion van Bruhns/Keiser in 2014. Bach’s Johannes Passion zal in maart 2017 worden uitgevoerd in samenwerking met de afdeling Art en Performance van het Develsteincollege te Zwijndrecht.

Facebook: https://www.facebook.com/drechtstedenbachkoor
Twitter: https://twitter.com/Bachkoor

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).