Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden Bachkoor zoekt ervaren zangers

Nog maar net drukbezochte en enthousiast ontvangen optredens in Alblasserdam en Zwijndrecht tijdens het Bachfestival achter de rug, of het Drechtsteden Bachkoor richt zich alweer op de toekomst. In aanloop naar een uitvoering van Bach’s Johannes Passion in maart 2017 is het koor op zoek naar versterking.

 

Vanuit de wens om de groep van zangers uit te breiden, met behoud van kwaliteit, worden geoefende amateurs en semiprofessionele zangers in de regio Drechtsteden uitgenodigd om toe te treden. Ervaring is gewenst, leeftijd speelt geen rol. Ook zangers die eerder auditie deden worden verzocht nogmaals van zich te laten horen, want naast kwaliteit wordt belang gehecht aan educatie en ontwikkeling.
Audities zijn gepland op 9, 12 en 18 november. Aanmelden kan via de website www.drechtstedenbachkoor.nl of via info@drechtstedenbachkoor.nl

Het koor richt zich op Noord-Europese muziek uit de periode 1600-1750, met speciale aandacht voor Bach en zijn directe voorgangers. Jaarlijks wordt er een aantal kortlopende projecten georganiseerd, waarbij in een compacte voorbereidende periode gerepeteerd wordt, gevolgd door een optreden in een van de Drechtsteden. Als projectkoor opgericht op initiatief van het Bach Festival Dordrecht en Drechtsteden, treedt het daarin vanzelfsprekend altijd op. Maar ook samenwerking met andere partijen staat hoog op de agenda, zoals met Muziekstroom in het Energiehuis in Dordrecht, Stichting ZaterdagmiddagConcerten in Papendrecht en Stichting Duyschot in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is het streven om geregeld een eigen grote productie te doen, zoals de Markus Passion van Bruhns/Keiser in 2014. Bach’s Johannes Passion zal in maart 2017 worden uitgevoerd in samenwerking met de afdeling Art en Performance van het Develsteincollege te Zwijndrecht.

Facebook: https://www.facebook.com/drechtstedenbachkoor
Twitter: https://twitter.com/Bachkoor

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.