Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden Bachkoor zoekt ervaren zangers

Nog maar net drukbezochte en enthousiast ontvangen optredens in Alblasserdam en Zwijndrecht tijdens het Bachfestival achter de rug, of het Drechtsteden Bachkoor richt zich alweer op de toekomst. In aanloop naar een uitvoering van Bach’s Johannes Passion in maart 2017 is het koor op zoek naar versterking.

 

Vanuit de wens om de groep van zangers uit te breiden, met behoud van kwaliteit, worden geoefende amateurs en semiprofessionele zangers in de regio Drechtsteden uitgenodigd om toe te treden. Ervaring is gewenst, leeftijd speelt geen rol. Ook zangers die eerder auditie deden worden verzocht nogmaals van zich te laten horen, want naast kwaliteit wordt belang gehecht aan educatie en ontwikkeling.
Audities zijn gepland op 9, 12 en 18 november. Aanmelden kan via de website www.drechtstedenbachkoor.nl of via info@drechtstedenbachkoor.nl

Het koor richt zich op Noord-Europese muziek uit de periode 1600-1750, met speciale aandacht voor Bach en zijn directe voorgangers. Jaarlijks wordt er een aantal kortlopende projecten georganiseerd, waarbij in een compacte voorbereidende periode gerepeteerd wordt, gevolgd door een optreden in een van de Drechtsteden. Als projectkoor opgericht op initiatief van het Bach Festival Dordrecht en Drechtsteden, treedt het daarin vanzelfsprekend altijd op. Maar ook samenwerking met andere partijen staat hoog op de agenda, zoals met Muziekstroom in het Energiehuis in Dordrecht, Stichting ZaterdagmiddagConcerten in Papendrecht en Stichting Duyschot in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is het streven om geregeld een eigen grote productie te doen, zoals de Markus Passion van Bruhns/Keiser in 2014. Bach’s Johannes Passion zal in maart 2017 worden uitgevoerd in samenwerking met de afdeling Art en Performance van het Develsteincollege te Zwijndrecht.

Facebook: https://www.facebook.com/drechtstedenbachkoor
Twitter: https://twitter.com/Bachkoor

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.