Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Galerij op het internet

De Galerij

In deze editie van De Galerij leest u onder meer:

Workshops wijzen de weg naar welzijn, Donkere dagen offensief inbraakpreventie, Kunst ligt op straat, Brandweer waarschuwt voor gevaar wensballonnen, Stoofnieuws, Wij werken voor de wijk, Crabbels in Crabbehof, De wereld draait door, Collectieve Zorgverzekering voor lage inkomens, Vergoeding voor indirecte medische kosten via Bijzondere Bijstand en Fotowedstrijd “Wij zijn de Wijk.”

De Galerij

De krant is de wijkkrant voor Crabbehof en Zuidhoven, gemaakt door en voor de bewoners. De Galerij verschijnt vijf keer per jaar en wordt huis aan huis in de wijk verspreid.

U kunt  De Galerij ook hier op de website lezen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.