Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

U kunt nog een Mantelzorgcompliment aanvragen

logo mantelzorg

mantelzorgAls mantelzorger maakt u het leven van een ander een stukje mooier. U levert een deel van uw vrije tijd in en geeft die ander praktische hulp en emotionele steun. Dat verdient een compliment! De gemeente Dordrecht biedt daarom het mantelzorgcompliment aan. Een waardering in de vorm van een pakket van cheques voor huishoudelijke ondersteuning, cadeaubonnen en korting op uitrijkaarten met een totale waarde van circa € 200,00.

Kent u of bent u een mantelzorger?
Vraag dan het mantelzorgcompliment aan!

Hoe werkt het?
Vul de mantelzorgverklaring in en onderteken het.

Mail de gescande mantelzorgverklaring naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Of doe de mantelzorgverklaring op de post naar:
MEE Drechtsteden
Postbus 3016
3301 DA DORDRECHT

Of lever de mantelzorgverklaring in bij MEE Drechtsteden aan de Johan de Wittstraat 40A te Dordrecht.

U ontvangt daarna een ontvangstbevestiging van de MEE Drechtsteden, die het mantelzorgcompliment namens de gemeente verstrekt. Stichting MEE Drechtsteden neemt uw gegevens over en registreert u als mantelzorger. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor het compliment. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u het mantelzorgcompliment binnen twee tot zeven weken.

Let op: Het mantelzorgcompliment is niet onbeperkt beschikbaar, dus wees er snel bij!

Waar moet u aan voldoen?
Bij het verstrekken van de mantelzorgcomplimenten gelden de volgende criteria:
• Degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Dordrecht. De mantelzorger mag wel inwoner zijn van een andere gemeente;
• De mantelzorger verleent langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan de zorgvrager;
• De mantelzorger vult het formulier mantelzorgverklaring in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij stichting MEE Drechtsteden.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment? Neem voor meer informatie gerust contact op met MEE Drechtsteden. Dat kan via telefoonnummer 078-750 89 00 (servicebureau MEE Drechtsteden). Vraagt u naar mevrouw Akhtar of Markovic. Of u stuurt een e-mail naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Logo mantelzorg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).