Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

U kunt nog een Mantelzorgcompliment aanvragen

logo mantelzorg

mantelzorgAls mantelzorger maakt u het leven van een ander een stukje mooier. U levert een deel van uw vrije tijd in en geeft die ander praktische hulp en emotionele steun. Dat verdient een compliment! De gemeente Dordrecht biedt daarom het mantelzorgcompliment aan. Een waardering in de vorm van een pakket van cheques voor huishoudelijke ondersteuning, cadeaubonnen en korting op uitrijkaarten met een totale waarde van circa € 200,00.

Kent u of bent u een mantelzorger?
Vraag dan het mantelzorgcompliment aan!

Hoe werkt het?
Vul de mantelzorgverklaring in en onderteken het.

Mail de gescande mantelzorgverklaring naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Of doe de mantelzorgverklaring op de post naar:
MEE Drechtsteden
Postbus 3016
3301 DA DORDRECHT

Of lever de mantelzorgverklaring in bij MEE Drechtsteden aan de Johan de Wittstraat 40A te Dordrecht.

U ontvangt daarna een ontvangstbevestiging van de MEE Drechtsteden, die het mantelzorgcompliment namens de gemeente verstrekt. Stichting MEE Drechtsteden neemt uw gegevens over en registreert u als mantelzorger. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor het compliment. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u het mantelzorgcompliment binnen twee tot zeven weken.

Let op: Het mantelzorgcompliment is niet onbeperkt beschikbaar, dus wees er snel bij!

Waar moet u aan voldoen?
Bij het verstrekken van de mantelzorgcomplimenten gelden de volgende criteria:
• Degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Dordrecht. De mantelzorger mag wel inwoner zijn van een andere gemeente;
• De mantelzorger verleent langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan de zorgvrager;
• De mantelzorger vult het formulier mantelzorgverklaring in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij stichting MEE Drechtsteden.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment? Neem voor meer informatie gerust contact op met MEE Drechtsteden. Dat kan via telefoonnummer 078-750 89 00 (servicebureau MEE Drechtsteden). Vraagt u naar mevrouw Akhtar of Markovic. Of u stuurt een e-mail naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Logo mantelzorg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.