Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

U kunt nog een Mantelzorgcompliment aanvragen

logo mantelzorg

mantelzorgAls mantelzorger maakt u het leven van een ander een stukje mooier. U levert een deel van uw vrije tijd in en geeft die ander praktische hulp en emotionele steun. Dat verdient een compliment! De gemeente Dordrecht biedt daarom het mantelzorgcompliment aan. Een waardering in de vorm van een pakket van cheques voor huishoudelijke ondersteuning, cadeaubonnen en korting op uitrijkaarten met een totale waarde van circa € 200,00.

Kent u of bent u een mantelzorger?
Vraag dan het mantelzorgcompliment aan!

Hoe werkt het?
Vul de mantelzorgverklaring in en onderteken het.

Mail de gescande mantelzorgverklaring naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Of doe de mantelzorgverklaring op de post naar:
MEE Drechtsteden
Postbus 3016
3301 DA DORDRECHT

Of lever de mantelzorgverklaring in bij MEE Drechtsteden aan de Johan de Wittstraat 40A te Dordrecht.

U ontvangt daarna een ontvangstbevestiging van de MEE Drechtsteden, die het mantelzorgcompliment namens de gemeente verstrekt. Stichting MEE Drechtsteden neemt uw gegevens over en registreert u als mantelzorger. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor het compliment. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u het mantelzorgcompliment binnen twee tot zeven weken.

Let op: Het mantelzorgcompliment is niet onbeperkt beschikbaar, dus wees er snel bij!

Waar moet u aan voldoen?
Bij het verstrekken van de mantelzorgcomplimenten gelden de volgende criteria:
• Degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Dordrecht. De mantelzorger mag wel inwoner zijn van een andere gemeente;
• De mantelzorger verleent langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan de zorgvrager;
• De mantelzorger vult het formulier mantelzorgverklaring in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij stichting MEE Drechtsteden.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment? Neem voor meer informatie gerust contact op met MEE Drechtsteden. Dat kan via telefoonnummer 078-750 89 00 (servicebureau MEE Drechtsteden). Vraagt u naar mevrouw Akhtar of Markovic. Of u stuurt een e-mail naar mantelzorgcomplimentdordrecht@meedrechtsteden.nl

Logo mantelzorg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.