Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u een goed idee voor een klus tijdens ‘Heel Dordrecht Doet’?

De zoektocht naar klussen voor op 7 juli 2016 in Dordrecht is gestart! Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen medewerkers van de gemeente Dordrecht handen en hersenen beschikbaar.
Op donderdagmiddag 7 juli van 12:30 tot 17:00 gaan wij aan de slag met allerlei vraagstukken en klussen in de stad. Er is veel mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus zoals het ondersteunen of meedraaien bij vrijwilligerswerk tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties.

Heeft u een goed idee of voorstel voor een klus die wij op kunnen pakken op 7 juli? Geef het door via heeldordrechtdoet@dordrecht.nl. Kijk eens op www.dordtaanzet.nl/dagvanjewerk voor meer informatie en een uitgebreider formulier om een voorstel in te dienen. Klussen kunt u indienen tot uiterlijk 20 mei.

(Bron: gemeente)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)