Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u een goed idee voor een klus tijdens ‘Heel Dordrecht Doet’?

De zoektocht naar klussen voor op 7 juli 2016 in Dordrecht is gestart! Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen medewerkers van de gemeente Dordrecht handen en hersenen beschikbaar.
Op donderdagmiddag 7 juli van 12:30 tot 17:00 gaan wij aan de slag met allerlei vraagstukken en klussen in de stad. Er is veel mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus zoals het ondersteunen of meedraaien bij vrijwilligerswerk tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties.

Heeft u een goed idee of voorstel voor een klus die wij op kunnen pakken op 7 juli? Geef het door via heeldordrechtdoet@dordrecht.nl. Kijk eens op www.dordtaanzet.nl/dagvanjewerk voor meer informatie en een uitgebreider formulier om een voorstel in te dienen. Klussen kunt u indienen tot uiterlijk 20 mei.

(Bron: gemeente)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.