Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u een goed idee voor een klus tijdens ‘Heel Dordrecht Doet’?

De zoektocht naar klussen voor op 7 juli 2016 in Dordrecht is gestart! Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen medewerkers van de gemeente Dordrecht handen en hersenen beschikbaar.
Op donderdagmiddag 7 juli van 12:30 tot 17:00 gaan wij aan de slag met allerlei vraagstukken en klussen in de stad. Er is veel mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus zoals het ondersteunen of meedraaien bij vrijwilligerswerk tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties.

Heeft u een goed idee of voorstel voor een klus die wij op kunnen pakken op 7 juli? Geef het door via heeldordrechtdoet@dordrecht.nl. Kijk eens op www.dordtaanzet.nl/dagvanjewerk voor meer informatie en een uitgebreider formulier om een voorstel in te dienen. Klussen kunt u indienen tot uiterlijk 20 mei.

(Bron: gemeente)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.