Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u een goed idee voor een klus tijdens ‘Heel Dordrecht Doet’?

De zoektocht naar klussen voor op 7 juli 2016 in Dordrecht is gestart! Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen medewerkers van de gemeente Dordrecht handen en hersenen beschikbaar.
Op donderdagmiddag 7 juli van 12:30 tot 17:00 gaan wij aan de slag met allerlei vraagstukken en klussen in de stad. Er is veel mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus zoals het ondersteunen of meedraaien bij vrijwilligerswerk tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties.

Heeft u een goed idee of voorstel voor een klus die wij op kunnen pakken op 7 juli? Geef het door via heeldordrechtdoet@dordrecht.nl. Kijk eens op www.dordtaanzet.nl/dagvanjewerk voor meer informatie en een uitgebreider formulier om een voorstel in te dienen. Klussen kunt u indienen tot uiterlijk 20 mei.

(Bron: gemeente)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.