Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u een goed idee voor een klus tijdens ‘Heel Dordrecht Doet’?

De zoektocht naar klussen voor op 7 juli 2016 in Dordrecht is gestart! Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen medewerkers van de gemeente Dordrecht handen en hersenen beschikbaar.
Op donderdagmiddag 7 juli van 12:30 tot 17:00 gaan wij aan de slag met allerlei vraagstukken en klussen in de stad. Er is veel mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus zoals het ondersteunen of meedraaien bij vrijwilligerswerk tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties.

Heeft u een goed idee of voorstel voor een klus die wij op kunnen pakken op 7 juli? Geef het door via heeldordrechtdoet@dordrecht.nl. Kijk eens op www.dordtaanzet.nl/dagvanjewerk voor meer informatie en een uitgebreider formulier om een voorstel in te dienen. Klussen kunt u indienen tot uiterlijk 20 mei.

(Bron: gemeente)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)