Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leeskring Bibliotheek AanZet

Op donderdag 6 oktober tussen 10.00-11.30 uur zal Remco Jas van de Bibliotheek AanZet vertellen wat een leeskring is en hoe je die opzet. Deelnemers van de leeskring kunnen in de bibliotheek bij elkaar komen. De bibliotheek stelt boeken beschikbaar. U leest samen met een groep andere mantelzorgers hetzelfde boek en gaat daarover in gesprek. Remco zal verschillende boeken laten zien onder het genot van een kopje thee of koffie. Gratis toegang.

Meer informatie:

Bibliotheek Dordrecht, Blauwe kamer, Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht.

www.debibliotheekaanzet.nl

Bibliotheek AanZet

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.