Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leeskring Bibliotheek AanZet

Op donderdag 6 oktober tussen 10.00-11.30 uur zal Remco Jas van de Bibliotheek AanZet vertellen wat een leeskring is en hoe je die opzet. Deelnemers van de leeskring kunnen in de bibliotheek bij elkaar komen. De bibliotheek stelt boeken beschikbaar. U leest samen met een groep andere mantelzorgers hetzelfde boek en gaat daarover in gesprek. Remco zal verschillende boeken laten zien onder het genot van een kopje thee of koffie. Gratis toegang.

Meer informatie:

Bibliotheek Dordrecht, Blauwe kamer, Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht.

www.debibliotheekaanzet.nl

Bibliotheek AanZet

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)