Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leeskring Bibliotheek AanZet

Op donderdag 6 oktober tussen 10.00-11.30 uur zal Remco Jas van de Bibliotheek AanZet vertellen wat een leeskring is en hoe je die opzet. Deelnemers van de leeskring kunnen in de bibliotheek bij elkaar komen. De bibliotheek stelt boeken beschikbaar. U leest samen met een groep andere mantelzorgers hetzelfde boek en gaat daarover in gesprek. Remco zal verschillende boeken laten zien onder het genot van een kopje thee of koffie. Gratis toegang.

Meer informatie:

Bibliotheek Dordrecht, Blauwe kamer, Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht.

www.debibliotheekaanzet.nl

Bibliotheek AanZet

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.