Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leeskring Bibliotheek AanZet

Op donderdag 6 oktober tussen 10.00-11.30 uur zal Remco Jas van de Bibliotheek AanZet vertellen wat een leeskring is en hoe je die opzet. Deelnemers van de leeskring kunnen in de bibliotheek bij elkaar komen. De bibliotheek stelt boeken beschikbaar. U leest samen met een groep andere mantelzorgers hetzelfde boek en gaat daarover in gesprek. Remco zal verschillende boeken laten zien onder het genot van een kopje thee of koffie. Gratis toegang.

Meer informatie:

Bibliotheek Dordrecht, Blauwe kamer, Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht.

www.debibliotheekaanzet.nl

Bibliotheek AanZet

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)