Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Olympische zomerspelen in Dordrecht

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. In de laatste schoolweek, van 27 juni y/m 1 juli, brengt DordtSport samen met lokale sportaanbieders een stukje Brazilië naar Dordrecht onder de naam Dordt Olympics.

Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Vanaf dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die op het olympische programma in Brazilië staan.

Scholen kunnen zich inschrijven voor een combinatie van een aantal sporten welke op een bepaald moment in de week onder schooltijd zullen plaatsvinden.

Op vrijdagmiddag 1 juli van 13:30 t/m 14:30 worden alle deelnemende kinderen verwacht op het Sportboulevard Dordrecht voor de officiële Sluitingsceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Voor verdere informatie over de locatie’s en het programma, kijk op de website van DordtSport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.