Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Olympische zomerspelen in Dordrecht

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. In de laatste schoolweek, van 27 juni y/m 1 juli, brengt DordtSport samen met lokale sportaanbieders een stukje Brazilië naar Dordrecht onder de naam Dordt Olympics.

Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Vanaf dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die op het olympische programma in Brazilië staan.

Scholen kunnen zich inschrijven voor een combinatie van een aantal sporten welke op een bepaald moment in de week onder schooltijd zullen plaatsvinden.

Op vrijdagmiddag 1 juli van 13:30 t/m 14:30 worden alle deelnemende kinderen verwacht op het Sportboulevard Dordrecht voor de officiële Sluitingsceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Voor verdere informatie over de locatie’s en het programma, kijk op de website van DordtSport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.