Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Olympische zomerspelen in Dordrecht

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. In de laatste schoolweek, van 27 juni y/m 1 juli, brengt DordtSport samen met lokale sportaanbieders een stukje Brazilië naar Dordrecht onder de naam Dordt Olympics.

Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Vanaf dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die op het olympische programma in Brazilië staan.

Scholen kunnen zich inschrijven voor een combinatie van een aantal sporten welke op een bepaald moment in de week onder schooltijd zullen plaatsvinden.

Op vrijdagmiddag 1 juli van 13:30 t/m 14:30 worden alle deelnemende kinderen verwacht op het Sportboulevard Dordrecht voor de officiële Sluitingsceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Voor verdere informatie over de locatie’s en het programma, kijk op de website van DordtSport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.