Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Atelier Crabbehoeve start nieuw seizoen

Kunstenaars Marianne Bont en Ap Greeve starten het nieuwe seizoen in het Open Atelier van Crabbehoeve met 3 leuke en leerzame thema’s.

Crabbehoeve is een bewonersinitiatief aan de van Karnebeekstraat 2 in de Dordtse wijk Crabbehof. Het is een gerenoveerd schoolgebouwtje met daaromheen een grote tuin met bloemen, groente en fruit. Deze tuin dient als inspiratie voor de eerste creatieve ochtend op vrijdag 9 september.

Skylines

Op vrijdag 16 september komt het thema “Skylines” aan bod. De Dordtse skyline schilderen? De skyline van de plaats met goede herinneringen tekenen? Of een zelfverzonnen plaatje? In het Open Atelier krijgt u suggesties voor de aanpak.

Vrijdag 23 september wordt aandacht besteed aan de airbrush-techniek. De demonstratie van Ap zal de deelnemers ongetwijfeld enthousiast maken.

Aanmelden

Aan de Grote Tafel is plaats voor 6 deelnemers per keer. Aanmelden kan door te bellen naar 078-7633082 of door te mailen naar info@crabbehoeve.nl De kosten bedragen € 2,- per ochtend. Het Open Atelier is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur geopend.

Zelf een creatieve activiteit organiseren? Crabbehoeve staat er voor open!

Wie meer wil weten kan kijken op de website www.crabbehoeve.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/crabbehoeve

crabbhoeve

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.