Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Atelier Crabbehoeve start nieuw seizoen

Kunstenaars Marianne Bont en Ap Greeve starten het nieuwe seizoen in het Open Atelier van Crabbehoeve met 3 leuke en leerzame thema’s.

Crabbehoeve is een bewonersinitiatief aan de van Karnebeekstraat 2 in de Dordtse wijk Crabbehof. Het is een gerenoveerd schoolgebouwtje met daaromheen een grote tuin met bloemen, groente en fruit. Deze tuin dient als inspiratie voor de eerste creatieve ochtend op vrijdag 9 september.

Skylines

Op vrijdag 16 september komt het thema “Skylines” aan bod. De Dordtse skyline schilderen? De skyline van de plaats met goede herinneringen tekenen? Of een zelfverzonnen plaatje? In het Open Atelier krijgt u suggesties voor de aanpak.

Vrijdag 23 september wordt aandacht besteed aan de airbrush-techniek. De demonstratie van Ap zal de deelnemers ongetwijfeld enthousiast maken.

Aanmelden

Aan de Grote Tafel is plaats voor 6 deelnemers per keer. Aanmelden kan door te bellen naar 078-7633082 of door te mailen naar info@crabbehoeve.nl De kosten bedragen € 2,- per ochtend. Het Open Atelier is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur geopend.

Zelf een creatieve activiteit organiseren? Crabbehoeve staat er voor open!

Wie meer wil weten kan kijken op de website www.crabbehoeve.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/crabbehoeve

crabbhoeve

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Miljoenen voor Crabbehof

DORDRECHT – Crabbehof krijgt ruim 17 miljoen euro uit het landelijke Volkshuisvestingsfonds. Dat geld gaat de komende jaren gestoken worden in het verduurzamen van particuliere woningen, het verbeteren van de openbare ruimte en sociale voorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. In een Kamerbrief maakte minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hugo de Jonge maandag bekend dat Crabbehof één van de zestien wijken is die een bijdrage ontvangen uit het fonds. In de derde aanvraagronde was een totaalbedrag van 175 miljoen euro beschikbaar. Met de bijdrage kunnen gemeenten naar verwachting ruim 9.000 woningen renoveren, verduurzamen en herstructureren in de meest kwetsbare gebieden van Nederland. “Heel goed nieuws voor onze stad en voor de inwoners van de wijk Crabbehof in het bijzonder!”, reageerde CDA-wethouder Peter Heijkoop (Volkshuisvesting/Financiën). “Ruim 17 miljoen voor onderhoud en verduurzaming van huizen én het aanpakken/vergroenen van de zeven plantsoenen in de wijk.”

Actueel

Lege kratten gratis op te halen

Tweeëntwintig kratten met lege flessen staan vandaag op de hoek van het Van Bosseplantsoen en de Tak van Poortvlietstraat. Wie wil mag de kratten die op de stoep staan, gratis meenemen.