Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Atelier Crabbehoeve start nieuw seizoen

Kunstenaars Marianne Bont en Ap Greeve starten het nieuwe seizoen in het Open Atelier van Crabbehoeve met 3 leuke en leerzame thema’s.

Crabbehoeve is een bewonersinitiatief aan de van Karnebeekstraat 2 in de Dordtse wijk Crabbehof. Het is een gerenoveerd schoolgebouwtje met daaromheen een grote tuin met bloemen, groente en fruit. Deze tuin dient als inspiratie voor de eerste creatieve ochtend op vrijdag 9 september.

Skylines

Op vrijdag 16 september komt het thema “Skylines” aan bod. De Dordtse skyline schilderen? De skyline van de plaats met goede herinneringen tekenen? Of een zelfverzonnen plaatje? In het Open Atelier krijgt u suggesties voor de aanpak.

Vrijdag 23 september wordt aandacht besteed aan de airbrush-techniek. De demonstratie van Ap zal de deelnemers ongetwijfeld enthousiast maken.

Aanmelden

Aan de Grote Tafel is plaats voor 6 deelnemers per keer. Aanmelden kan door te bellen naar 078-7633082 of door te mailen naar info@crabbehoeve.nl De kosten bedragen € 2,- per ochtend. Het Open Atelier is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur geopend.

Zelf een creatieve activiteit organiseren? Crabbehoeve staat er voor open!

Wie meer wil weten kan kijken op de website www.crabbehoeve.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/crabbehoeve

crabbhoeve

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Dordrecht pakt uit bij intocht Sint

DORDRECHT – Burgemeester Kolff staat op zaterdag 18 november om 12.00 uur klaar op de kade van de Wolwevershaven om Sinterklaas en zijn reisgezelschap te ontvangen. Dankzij een substantiële bijdrage van het Havenbedrijf Rotterdam kan de organisatie, Stichting Intocht Sint Nicolaas, dit jaar extra uitpakken met de programmering en decoratie. ‘Het creatieve team heeft fantastisch werk geleverd en het resultaat is een optocht die er schitterend uitziet’, voorspelt SIS. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).