Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Atelier Crabbehoeve start nieuw seizoen

Kunstenaars Marianne Bont en Ap Greeve starten het nieuwe seizoen in het Open Atelier van Crabbehoeve met 3 leuke en leerzame thema’s.

Crabbehoeve is een bewonersinitiatief aan de van Karnebeekstraat 2 in de Dordtse wijk Crabbehof. Het is een gerenoveerd schoolgebouwtje met daaromheen een grote tuin met bloemen, groente en fruit. Deze tuin dient als inspiratie voor de eerste creatieve ochtend op vrijdag 9 september.

Skylines

Op vrijdag 16 september komt het thema “Skylines” aan bod. De Dordtse skyline schilderen? De skyline van de plaats met goede herinneringen tekenen? Of een zelfverzonnen plaatje? In het Open Atelier krijgt u suggesties voor de aanpak.

Vrijdag 23 september wordt aandacht besteed aan de airbrush-techniek. De demonstratie van Ap zal de deelnemers ongetwijfeld enthousiast maken.

Aanmelden

Aan de Grote Tafel is plaats voor 6 deelnemers per keer. Aanmelden kan door te bellen naar 078-7633082 of door te mailen naar info@crabbehoeve.nl De kosten bedragen € 2,- per ochtend. Het Open Atelier is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur geopend.

Zelf een creatieve activiteit organiseren? Crabbehoeve staat er voor open!

Wie meer wil weten kan kijken op de website www.crabbehoeve.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/crabbehoeve

crabbhoeve

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.