Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Overlast door hevige regen?

Het regent vaker en harder. Meestal merkt u daar niks van. Het waterschap doet er namelijk alles  aan om overlast te voorkomen. Maar als er heel veel regen in korte tijd valt, is wateroverlast niet  altijd te voorkomen. Wat kunt u zelf doen?
Waterschap Hollandse Delta maakte een overzicht met informatie over hun werkzaamheden. Bovendien geven zij tips om die overlast zo klein mogelijk te houden.
Wat kunt u bijvoorbeeld zelf van tevoren doen? 
* Plaats een regenton waarin u het regenwater opvangt en zorg dat deze leeg is.

* Richt uw tuin in met zo min mogelijk verharding. Vervang tegels in de tuin door waterdoorlatende materialen, zoals gras en grint.

* Vul zandzakken en sla die op.

* Gooi geen vuil en afval op straat en in het water, want dat verstopt de afvoer, waardoor het water niet weg kan stromen.

Bekijk de tips van waterschap Hollandse Delta.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.