Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Speelotheek in Dordrecht

Speelotheek in Dordrecht

Op 13 April opent speelotheek Pip & Zo haar deuren van 13.30 tot 16.30. Iedereen is welkom.

Het officiële gedeelte is van 13.30 tot 14.00 en hiernaar komt de poppendokter op visite. Ieder kind kan zijn/haar zieke pop of knuffel meenemen.

“Gun ieder kind een speelotheek. Kinderen ontwikkelen door te spelen, speelgoed kan daarbij een hulpmiddel zijn”

Wat doet een speelotheek?

Een speelotheek maakt duidelijk waarmee kinderen kunnen spelen en hoe belangrijk spelen voor (de ontwikkeling van) kinderen is. Een speelotheek geeft kinderen mogelijkheden om te spelen en informeert ouders/begeleiders over spelen in het algemeen en het individuele kind in het bijzonder.

Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leggen kinderen de fundamenten waarop schools leren kan voortbouwen. Spelen stimuleert de basisvoorwaarden voor leren zoals concentratie, inventiviteit, alertheid en nieuwsgierigheid. Door (samen)spelen wordt bij kinderen de motorische, de sociale en de creatieve ontwikkeling in de brede zin van het woord gestimuleerd. Ontdekken, experimenteren en ervaren door spelen met speelgoed is daarvoor belangrijk.

In onze huidige maatschappij gekenmerkt door overvloed kunnen speelotheken ouders informatie geven over de waarde van spelen en helpen bij de keuze van speelmogelijkheden door te zorgen voor schoon, goed en passend speelgoed.

Lokatie: Chico Mendesring 817, 3315 WX Dordrecht, inpandig bij SDK Groenland.

www.pipenzo.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.