Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Speelotheek in Dordrecht

Speelotheek in Dordrecht

Op 13 April opent speelotheek Pip & Zo haar deuren van 13.30 tot 16.30. Iedereen is welkom.

Het officiële gedeelte is van 13.30 tot 14.00 en hiernaar komt de poppendokter op visite. Ieder kind kan zijn/haar zieke pop of knuffel meenemen.

“Gun ieder kind een speelotheek. Kinderen ontwikkelen door te spelen, speelgoed kan daarbij een hulpmiddel zijn”

Wat doet een speelotheek?

Een speelotheek maakt duidelijk waarmee kinderen kunnen spelen en hoe belangrijk spelen voor (de ontwikkeling van) kinderen is. Een speelotheek geeft kinderen mogelijkheden om te spelen en informeert ouders/begeleiders over spelen in het algemeen en het individuele kind in het bijzonder.

Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leggen kinderen de fundamenten waarop schools leren kan voortbouwen. Spelen stimuleert de basisvoorwaarden voor leren zoals concentratie, inventiviteit, alertheid en nieuwsgierigheid. Door (samen)spelen wordt bij kinderen de motorische, de sociale en de creatieve ontwikkeling in de brede zin van het woord gestimuleerd. Ontdekken, experimenteren en ervaren door spelen met speelgoed is daarvoor belangrijk.

In onze huidige maatschappij gekenmerkt door overvloed kunnen speelotheken ouders informatie geven over de waarde van spelen en helpen bij de keuze van speelmogelijkheden door te zorgen voor schoon, goed en passend speelgoed.

Lokatie: Chico Mendesring 817, 3315 WX Dordrecht, inpandig bij SDK Groenland.

www.pipenzo.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).