Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Speelotheek in Dordrecht

Speelotheek in Dordrecht

Op 13 April opent speelotheek Pip & Zo haar deuren van 13.30 tot 16.30. Iedereen is welkom.

Het officiële gedeelte is van 13.30 tot 14.00 en hiernaar komt de poppendokter op visite. Ieder kind kan zijn/haar zieke pop of knuffel meenemen.

“Gun ieder kind een speelotheek. Kinderen ontwikkelen door te spelen, speelgoed kan daarbij een hulpmiddel zijn”

Wat doet een speelotheek?

Een speelotheek maakt duidelijk waarmee kinderen kunnen spelen en hoe belangrijk spelen voor (de ontwikkeling van) kinderen is. Een speelotheek geeft kinderen mogelijkheden om te spelen en informeert ouders/begeleiders over spelen in het algemeen en het individuele kind in het bijzonder.

Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leggen kinderen de fundamenten waarop schools leren kan voortbouwen. Spelen stimuleert de basisvoorwaarden voor leren zoals concentratie, inventiviteit, alertheid en nieuwsgierigheid. Door (samen)spelen wordt bij kinderen de motorische, de sociale en de creatieve ontwikkeling in de brede zin van het woord gestimuleerd. Ontdekken, experimenteren en ervaren door spelen met speelgoed is daarvoor belangrijk.

In onze huidige maatschappij gekenmerkt door overvloed kunnen speelotheken ouders informatie geven over de waarde van spelen en helpen bij de keuze van speelmogelijkheden door te zorgen voor schoon, goed en passend speelgoed.

Lokatie: Chico Mendesring 817, 3315 WX Dordrecht, inpandig bij SDK Groenland.

www.pipenzo.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.