Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Swingende salsa lessen bij Crabbehoeve

Salsalessen voor beginners alle leeftijden en senioren

Dansschool SalsaSamen start in januari met nieuwe salsacursussen. Altijd al willen salsa dansen, maar nooit die stap durven zetten? Kom dan een keer meedoen en ervaar hoe leuk salsa dansen is. Er is een cursus beginners alle leeftijden en er is een cursus voor senioren. Oprichter en danslerares Wendy van der Zee “Salsa dansen doe je samen, waardoor ook weer sociale contacten onderling ontstaan. De muziek, de mensen, de sfeer, het is een beleving. Naast een gezellig avondje uit, kun je ook aan je conditie werken. Dat maakt de lessen geschikt voor iedereen.”

Samen en voor iedereen
Wat mensen kunnen verwachten is een unieke dansschool waar iedereen welkom is. Wij helpen je graag over de eerste drempel heen en als dat eenmaal is gebeurt, voel je alleen nog maar de gezelligheid van het dansen. Salsa bestaat uit verschillende Latin stijlen met elk een eigen muziekkeuze. Salsa les is echt geschikt voor iedereen. Er zit geen verschil in leeftijden en/of culturen. Iedereen is gelijk en danst met elkaar. Het gaat erom dat je lol kunt hebben met elkaar. Dus niet denken dat je te oud of te jong bent, want iedereen kan meedoen. Ben je een beetje angstig aan het begin? Geen probleem, kom kijken of het wat voor je is en stap eventueel later bij.

Salsa wordt steeds populairder in Nederland om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen. Dit is ook wat wij samen met bewonersbedrijf Crabbehoeve willen uitstralen.

Dansschool SalsaSamen
Wij zijn een nieuwe dansschool in Dordrecht. Oprichter Wendy van der Zee (30) begon op 13 jarige leeftijd met streetdance en gaf vanaf dat ze 16 was les aan groepen. Vervolgens kwam ze in aanraking met salsadansen en dat vond ze helemaal te gek. Na 6 jaar te hebben geassisteerd bij een dansschool in Dordrecht kwam dit op haar pad. En omdat haar liefde voor salsa zo groot was nam zij deze uitdaging graag aan. Het gaat om plezier en gezelligheid hebben met elkaar. Daar staat SalsaSamen voor.

Proefles
Om kennis te maken met salsa is er een gratis proefles op maandag 8 januari 2018. Voor beginners senioren is dat van 15:00  – 16:00 uur en voor beginners alle leeftijden is de proefles van 19:00 – 20:00 uur. Hier worden alle bewegingen goed uitgelegd voor zowel mannen als vrouwen. De cursus zelf vind wekelijks plaats op donderdag op dezelfde tijden en start op 11 januari 2018. De lessen worden gegeven bij Crabbehoeve aan de Van Karnebeekstraat 2 in Dordrecht.

Kijk voor meer informatie op Facebook.com/SalsaSamen. Bellen of mailen kan ook: 06-55711739 of salsasamen@gmail.com. Contactpersoon Wendy van der Zee.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)