Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Talent uit de buurt bij Resto VanHarte Dordrecht

Meld je aan en doe mee

Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseert Resto VanHarte Dordrecht op 7 september een open podium bij bewonersbedrijf de Crabbehoeve op de Van Karnebeekstraat 2. Met deze activiteit wil Resto VanHarte mensen kennis laten maken met elkaar en met de verschillende culturen in de buurt. Talentvolle buurtbewoners verzorgen optredens tijdens het diner. Iedereen is welkom om zich aan te melden als talent of als gast. Maar iedereen is ook van harte welkom om mee te helpen met de organisatie van dit grote feest. Dus kun je dansen, zingen, goochelen of heb je een ander talent? Meld je dan vóór 31  augustus aan voor het open podium.

Mee-eten, meehelpen of optreden: iedereen is van harte welkom

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke bijeenkomst. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (10 ct/min). Het driegangendiner kost acht euro. Minima gasten betalen vier euro. Het officiële programma start om 18.00 uur. Aanmelden als vrijwilliger en/of talent is mogelijk tot 30 augustus bij Miriam Lindemans via m.lindemans@restovanharte.nl.

Geef je Buurt een Boost

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte deze zomer buurtbarbecues. De opkomst was hoog. Er waren bijna 4000 bezoekers. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers.  Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Logo BuurtBoost 300 dpi jpg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)