Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Talent uit de buurt bij Resto VanHarte Dordrecht

Meld je aan en doe mee

Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseert Resto VanHarte Dordrecht op 7 september een open podium bij bewonersbedrijf de Crabbehoeve op de Van Karnebeekstraat 2. Met deze activiteit wil Resto VanHarte mensen kennis laten maken met elkaar en met de verschillende culturen in de buurt. Talentvolle buurtbewoners verzorgen optredens tijdens het diner. Iedereen is welkom om zich aan te melden als talent of als gast. Maar iedereen is ook van harte welkom om mee te helpen met de organisatie van dit grote feest. Dus kun je dansen, zingen, goochelen of heb je een ander talent? Meld je dan vóór 31  augustus aan voor het open podium.

Mee-eten, meehelpen of optreden: iedereen is van harte welkom

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke bijeenkomst. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (10 ct/min). Het driegangendiner kost acht euro. Minima gasten betalen vier euro. Het officiële programma start om 18.00 uur. Aanmelden als vrijwilliger en/of talent is mogelijk tot 30 augustus bij Miriam Lindemans via m.lindemans@restovanharte.nl.

Geef je Buurt een Boost

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte deze zomer buurtbarbecues. De opkomst was hoog. Er waren bijna 4000 bezoekers. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers.  Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Logo BuurtBoost 300 dpi jpg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)