Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Talent uit de buurt bij Resto VanHarte Dordrecht

Meld je aan en doe mee

Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseert Resto VanHarte Dordrecht op 7 september een open podium bij bewonersbedrijf de Crabbehoeve op de Van Karnebeekstraat 2. Met deze activiteit wil Resto VanHarte mensen kennis laten maken met elkaar en met de verschillende culturen in de buurt. Talentvolle buurtbewoners verzorgen optredens tijdens het diner. Iedereen is welkom om zich aan te melden als talent of als gast. Maar iedereen is ook van harte welkom om mee te helpen met de organisatie van dit grote feest. Dus kun je dansen, zingen, goochelen of heb je een ander talent? Meld je dan vóór 31  augustus aan voor het open podium.

Mee-eten, meehelpen of optreden: iedereen is van harte welkom

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke bijeenkomst. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (10 ct/min). Het driegangendiner kost acht euro. Minima gasten betalen vier euro. Het officiële programma start om 18.00 uur. Aanmelden als vrijwilliger en/of talent is mogelijk tot 30 augustus bij Miriam Lindemans via m.lindemans@restovanharte.nl.

Geef je Buurt een Boost

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte deze zomer buurtbarbecues. De opkomst was hoog. Er waren bijna 4000 bezoekers. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers.  Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Logo BuurtBoost 300 dpi jpg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.