Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Talent uit de buurt bij Resto VanHarte Dordrecht

Meld je aan en doe mee

Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseert Resto VanHarte Dordrecht op 7 september een open podium bij bewonersbedrijf de Crabbehoeve op de Van Karnebeekstraat 2. Met deze activiteit wil Resto VanHarte mensen kennis laten maken met elkaar en met de verschillende culturen in de buurt. Talentvolle buurtbewoners verzorgen optredens tijdens het diner. Iedereen is welkom om zich aan te melden als talent of als gast. Maar iedereen is ook van harte welkom om mee te helpen met de organisatie van dit grote feest. Dus kun je dansen, zingen, goochelen of heb je een ander talent? Meld je dan vóór 31  augustus aan voor het open podium.

Mee-eten, meehelpen of optreden: iedereen is van harte welkom

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke bijeenkomst. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (10 ct/min). Het driegangendiner kost acht euro. Minima gasten betalen vier euro. Het officiële programma start om 18.00 uur. Aanmelden als vrijwilliger en/of talent is mogelijk tot 30 augustus bij Miriam Lindemans via m.lindemans@restovanharte.nl.

Geef je Buurt een Boost

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte deze zomer buurtbarbecues. De opkomst was hoog. Er waren bijna 4000 bezoekers. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers.  Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Logo BuurtBoost 300 dpi jpg

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.