Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tiny houses bij Dresselhuystraat in Crabbehof – AVOND VERZET

De gemeente Dordrecht wil een op een terrein aan de Dresselhuysstraat de bouw van tiny houses mogelijk maken. Voorlopig gaat het om een periode van 10 jaar. Wat zijn dat, tiny houses?

Binnenkort (?, de bijeenkomst op donderdag 31 mei in De Crabbehoeve gaat helaas niet door).  Het gaat dan over de ideeën die er zijn. “Ook willen we graag met u in gesprek gaan over de vraag hoe deze ontwikkeling voor u van betekenis kan zijn”, vertelt Irma Zanders. “Wellicht wilt u er daarna samen met uw buurtgenoten nog verder over nadenken. Uiteindelijk gaat het er om dat de komst van tiny houses op een duurzame en sociale manier tot stand komt.”

Wat is een Tiny House?

Een tiny house is een klein huisje van ongeveer 50 m2. Steeds meer zie je deze huisjes in Nederland verschijnen. Ook in Dordrecht is hier behoefte aan. De bewoners van deze huisjes kiezen er bewust voor om zo klein en duurzaam mogelijk te wonen en te leven.

Op de website www.tinyhousenederland.nl is meer informatie te vinden. “Op deze site informeren wij jou over alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Tiny Houses, en ook hoe je zelf in Nederland tiny kunt gaan wonen of bouwen”, aldus de makers van de website. Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Klanten en medewerkers thuiszorg Het Spectrum in Wielwijk en Crabbehof getest

DORDRECHT – Binnen de thuiszorg van Het Spectrum blijken meerdere klanten en medewerkers besmet met het coronavirus. Het betreft uitsluitend de thuiszorg in de wijken Wielwijk en Crabbehof, meldt de zorgorganisatie. Uit voorzorg test de GGD vandaag en morgen alle klanten in deze wijken en de medewerkers die er werken.

Actueel

VIDEO: Flinke ‘oogst’ op opruimdag in Crabbehof

DORDRECHT – Twee grote containers met restafval en een flink berg afgedankte elektrische apparaten. Bewoners van Crabbehof maakten woensdag op ‘opruimdag’ dankbaar gebruik van het feit dat er containers in de wijk stonden om hun rommel in te dumpen. ‘Geef het Dordt’ was aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken.

Actueel

‘Behoefte aan Tiny Houses groot’

DORDRECHT – Het aantal belangstellenden dat zich meldt bij de Stichting Tiny House Drechtsteden groeit wekelijks. “Er zijn zeker 75 mensen die op korte termijn zo willen gaan wonen, maar een veelvoud daarvan is zeer geïnteresseerd en wil dit op termijn gaan doen”, zegt Linda den Besten van de stichting. Het kostte dan ook weinig moeite om de benodigde handtekeningen voor een burgerinitiatief te verzamelen. Linda overhandigde ze gisteren aan burgemeester Kolff, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.