Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tiny houses bij Dresselhuystraat in Crabbehof – AVOND VERZET

De gemeente Dordrecht wil een op een terrein aan de Dresselhuysstraat de bouw van tiny houses mogelijk maken. Voorlopig gaat het om een periode van 10 jaar. Wat zijn dat, tiny houses?

Binnenkort (?, de bijeenkomst op donderdag 31 mei in De Crabbehoeve gaat helaas niet door).  Het gaat dan over de ideeën die er zijn. “Ook willen we graag met u in gesprek gaan over de vraag hoe deze ontwikkeling voor u van betekenis kan zijn”, vertelt Irma Zanders. “Wellicht wilt u er daarna samen met uw buurtgenoten nog verder over nadenken. Uiteindelijk gaat het er om dat de komst van tiny houses op een duurzame en sociale manier tot stand komt.”

Wat is een Tiny House?

Een tiny house is een klein huisje van ongeveer 50 m2. Steeds meer zie je deze huisjes in Nederland verschijnen. Ook in Dordrecht is hier behoefte aan. De bewoners van deze huisjes kiezen er bewust voor om zo klein en duurzaam mogelijk te wonen en te leven.

Op de website www.tinyhousenederland.nl is meer informatie te vinden. “Op deze site informeren wij jou over alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Tiny Houses, en ook hoe je zelf in Nederland tiny kunt gaan wonen of bouwen”, aldus de makers van de website. Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.