Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tiny houses bij Dresselhuystraat in Crabbehof – AVOND VERZET

De gemeente Dordrecht wil een op een terrein aan de Dresselhuysstraat de bouw van tiny houses mogelijk maken. Voorlopig gaat het om een periode van 10 jaar. Wat zijn dat, tiny houses?

Binnenkort (?, de bijeenkomst op donderdag 31 mei in De Crabbehoeve gaat helaas niet door).  Het gaat dan over de ideeën die er zijn. “Ook willen we graag met u in gesprek gaan over de vraag hoe deze ontwikkeling voor u van betekenis kan zijn”, vertelt Irma Zanders. “Wellicht wilt u er daarna samen met uw buurtgenoten nog verder over nadenken. Uiteindelijk gaat het er om dat de komst van tiny houses op een duurzame en sociale manier tot stand komt.”

Wat is een Tiny House?

Een tiny house is een klein huisje van ongeveer 50 m2. Steeds meer zie je deze huisjes in Nederland verschijnen. Ook in Dordrecht is hier behoefte aan. De bewoners van deze huisjes kiezen er bewust voor om zo klein en duurzaam mogelijk te wonen en te leven.

Op de website www.tinyhousenederland.nl is meer informatie te vinden. “Op deze site informeren wij jou over alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Tiny Houses, en ook hoe je zelf in Nederland tiny kunt gaan wonen of bouwen”, aldus de makers van de website. Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.

Actueel

Zestig boetes voor verkeersovertredingen

Bij verschillende verkeerscontroles op meerdere plekken op het Eiland van Dordrecht heeft de politie gisteren, donderdag 5 januari bijna zestig keer proces verbaal opgemaakt.