Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tiny houses bij Dresselhuystraat in Crabbehof – AVOND VERZET

De gemeente Dordrecht wil een op een terrein aan de Dresselhuysstraat de bouw van tiny houses mogelijk maken. Voorlopig gaat het om een periode van 10 jaar. Wat zijn dat, tiny houses?

Binnenkort (?, de bijeenkomst op donderdag 31 mei in De Crabbehoeve gaat helaas niet door).  Het gaat dan over de ideeën die er zijn. “Ook willen we graag met u in gesprek gaan over de vraag hoe deze ontwikkeling voor u van betekenis kan zijn”, vertelt Irma Zanders. “Wellicht wilt u er daarna samen met uw buurtgenoten nog verder over nadenken. Uiteindelijk gaat het er om dat de komst van tiny houses op een duurzame en sociale manier tot stand komt.”

Wat is een Tiny House?

Een tiny house is een klein huisje van ongeveer 50 m2. Steeds meer zie je deze huisjes in Nederland verschijnen. Ook in Dordrecht is hier behoefte aan. De bewoners van deze huisjes kiezen er bewust voor om zo klein en duurzaam mogelijk te wonen en te leven.

Op de website www.tinyhousenederland.nl is meer informatie te vinden. “Op deze site informeren wij jou over alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Tiny Houses, en ook hoe je zelf in Nederland tiny kunt gaan wonen of bouwen”, aldus de makers van de website. Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).