Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vlijpark TUINFAIR

TUINFAIR Vlijpark

 

Lente fair 2016

Het thema van de jaarlijkse tuinfair van het Vlijpark is ‘eten uit de berm’.

Anders dan bij het verschijnsel bermtoerisme uit de jaren ’60, waarbij er gepicknickt werd in de berm langs de snelweg, gaat het hier om het bereiden en nuttigen van allerlei hapjes en drankjes uit bloemen, bladeren en vruchten van planten die overal in bermen zijn te vinden. Tijdens de fair kunt u ze proeven: armeluishoning (van de paardenbloem), zuring, zevenbladpesto, madeliefjeskappertjes, roze zout met vergeet-me-niet, beukenbladbitter, Italiaanse laurierlikeur, vlierbessenlikeur, likeur van wilde aardbei en bramen, tafelwater met munt of een takje van de colaplant.

Deskundigen zorgen voor gratis advies over kweken, plukken en de eveneens gratis recepten maken het mogelijk eens een origineel feestje te bouwen met deze lekkernijen.

Met trots tonen we de bezoeker onze nieuwe kas. Uit die kas komt al een uitgebreid aanbod: allerlei bloemen, groenten, kruiden, courgettes en maar liefst 12 soorten tomaten. Dat alles gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is een mooie variatie cosmea, ridderspoor, en amaranthus, maar ook heerlijk geurende terrasplanten als zomerviolier ontbreken niet. Voor liefhebbers die van imposant houden zijn er volop wonderbomen! Dit alles is te koop voor een zacht prijsje.

Verder is er een theeterras en kunnen kinderen zich in verschillende activiteiten storten.

De tuinfair vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10 tot 16 uur.

Het Vlijpark is te vinden aan de Nieuwe Noordpolderweg 1, aan de noordkant van de Noordendijk, even voorbij Plan Tij, bij de sportvelden van Oranje-Wit.

 

Voor meer informatie: www.vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.