Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vlijpark TUINFAIR

TUINFAIR Vlijpark

 

Lente fair 2016

Het thema van de jaarlijkse tuinfair van het Vlijpark is ‘eten uit de berm’.

Anders dan bij het verschijnsel bermtoerisme uit de jaren ’60, waarbij er gepicknickt werd in de berm langs de snelweg, gaat het hier om het bereiden en nuttigen van allerlei hapjes en drankjes uit bloemen, bladeren en vruchten van planten die overal in bermen zijn te vinden. Tijdens de fair kunt u ze proeven: armeluishoning (van de paardenbloem), zuring, zevenbladpesto, madeliefjeskappertjes, roze zout met vergeet-me-niet, beukenbladbitter, Italiaanse laurierlikeur, vlierbessenlikeur, likeur van wilde aardbei en bramen, tafelwater met munt of een takje van de colaplant.

Deskundigen zorgen voor gratis advies over kweken, plukken en de eveneens gratis recepten maken het mogelijk eens een origineel feestje te bouwen met deze lekkernijen.

Met trots tonen we de bezoeker onze nieuwe kas. Uit die kas komt al een uitgebreid aanbod: allerlei bloemen, groenten, kruiden, courgettes en maar liefst 12 soorten tomaten. Dat alles gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is een mooie variatie cosmea, ridderspoor, en amaranthus, maar ook heerlijk geurende terrasplanten als zomerviolier ontbreken niet. Voor liefhebbers die van imposant houden zijn er volop wonderbomen! Dit alles is te koop voor een zacht prijsje.

Verder is er een theeterras en kunnen kinderen zich in verschillende activiteiten storten.

De tuinfair vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10 tot 16 uur.

Het Vlijpark is te vinden aan de Nieuwe Noordpolderweg 1, aan de noordkant van de Noordendijk, even voorbij Plan Tij, bij de sportvelden van Oranje-Wit.

 

Voor meer informatie: www.vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.