Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vlijpark TUINFAIR

TUINFAIR Vlijpark

 

Lente fair 2016

Het thema van de jaarlijkse tuinfair van het Vlijpark is ‘eten uit de berm’.

Anders dan bij het verschijnsel bermtoerisme uit de jaren ’60, waarbij er gepicknickt werd in de berm langs de snelweg, gaat het hier om het bereiden en nuttigen van allerlei hapjes en drankjes uit bloemen, bladeren en vruchten van planten die overal in bermen zijn te vinden. Tijdens de fair kunt u ze proeven: armeluishoning (van de paardenbloem), zuring, zevenbladpesto, madeliefjeskappertjes, roze zout met vergeet-me-niet, beukenbladbitter, Italiaanse laurierlikeur, vlierbessenlikeur, likeur van wilde aardbei en bramen, tafelwater met munt of een takje van de colaplant.

Deskundigen zorgen voor gratis advies over kweken, plukken en de eveneens gratis recepten maken het mogelijk eens een origineel feestje te bouwen met deze lekkernijen.

Met trots tonen we de bezoeker onze nieuwe kas. Uit die kas komt al een uitgebreid aanbod: allerlei bloemen, groenten, kruiden, courgettes en maar liefst 12 soorten tomaten. Dat alles gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is een mooie variatie cosmea, ridderspoor, en amaranthus, maar ook heerlijk geurende terrasplanten als zomerviolier ontbreken niet. Voor liefhebbers die van imposant houden zijn er volop wonderbomen! Dit alles is te koop voor een zacht prijsje.

Verder is er een theeterras en kunnen kinderen zich in verschillende activiteiten storten.

De tuinfair vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10 tot 16 uur.

Het Vlijpark is te vinden aan de Nieuwe Noordpolderweg 1, aan de noordkant van de Noordendijk, even voorbij Plan Tij, bij de sportvelden van Oranje-Wit.

 

Voor meer informatie: www.vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Pleur daar maar neer

DORDRECHT – Onvermoeibaar blijft de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval. Maar het blijft vaak toch een kwestie van dweilen met de kraan open, blijkt op maandagochtend bijvoorbeeld tijdens een rondje Crabbehof. Bij verschillende ondergrondse containers was dit weekend weer de nodige troep neergezet die eigenlijk naar de afvalstraat van HVC moet. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Dansfeest voor jongeren in Crabbehof

DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).