Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat kan het Vrijwilligershuis Drechtsteden voor je betekenen?

Zoek je vrijwilligersvacatures, heb je interesse in cursussen en trainingen? Dan is het vrijwilligershuis Drechtsteden precies wat je zoekt.

Het Vrijwilligershuis Drechtsteden ondersteunt en stimuleert alle (potentiële vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Drechtsteden. Dat doen wij onder meer door het geven van voorlichting en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligers vacature bemiddeling (de vacaturebank) en het verzorgen van workshops en trainingen (de vrijwilligersacademie). Verder organiseren wij maandelijks de vrijwilligers ontmoetingsochtenden in ons pand in Dordrecht.

VRIJWILLIGERSWERK
Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage een  de kwaliteit van de lokale samenleving. De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat er activiteiten plaatsvinden op het gebied van bijvoorbeeld hulpverlening, sport, cultuur, zorg, kunst, ouderenwerk, kerken, natuur of onderwijs. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat vrijwilligerswerk gewoon leuk is en verrijkend voor jezelf, je omgeving en de maatschappij.

VRIJWILLIGERSVACATUREBANK
Hier kunnen alle organisaties, zoals in de voorwaarden wordt omschreven, zijn vacature(s) plaatsen en iedere potentiële vrijwilliger kan kijken of er werk tussen staat wat hem/haar aanspreekt. Als je een account hebt aangemaakt kun je reageren op een vacature via de site. Je kunt echter ook contact opnemen met een van de bemiddelaars van het vrijwilligershuis. Je vindt de Vrijwilligers vacaturebank op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacatures/

VRIJWILLIGERSACADEMIE
Het verrichten van vrijwilligerswerk vraagt soms om specifieke vaardigheden. De vrijwilligersacademie biedt cursussen en trainingen aan voor vrijwilligers. Er zijn cursussen op diverse niveaus en gericht op verschillende taken maar ook sectoren waar vrijwilligers werkzaam zijn. Stel : Je kiest ervoor om iets te gaan doen wat je nooit eerder hebt gedaan maar wat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld redactie van een wijkkrant, webmaster voor een kringloopwinkel, begeleider in een huiskamer of iets dergelijks te gaan doen. Je kunt dan een op het werk gerichte cursus gaan doen. Niet alleen om beter beslagen ten ijs te komen, maar ook omdat je je eigen vaardigheden ontwikkelt. Het is dus niet alleen goed voor de plek waar je heen gaat maar ook voor jezelf.
Ook ontwikkelen we workshops of cursussen op maat. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie is terug te vinden op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden/academie/

BEREIKBAARHEID
Het Vrijwilligershuis is gevestigd op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Loop eens binnen op maak een afspraak (in Zwijndrecht bij een van de Vivera-info-punten). Telefonisch tijdens kantooruren op tel. 078 2000223, mail : contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl  of volg ons op facebook: https://www.facebook.com/VrijwilligershuisDrechtsteden/

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)