Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat kan het Vrijwilligershuis Drechtsteden voor je betekenen?

Zoek je vrijwilligersvacatures, heb je interesse in cursussen en trainingen? Dan is het vrijwilligershuis Drechtsteden precies wat je zoekt.

Het Vrijwilligershuis Drechtsteden ondersteunt en stimuleert alle (potentiële vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Drechtsteden. Dat doen wij onder meer door het geven van voorlichting en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligers vacature bemiddeling (de vacaturebank) en het verzorgen van workshops en trainingen (de vrijwilligersacademie). Verder organiseren wij maandelijks de vrijwilligers ontmoetingsochtenden in ons pand in Dordrecht.

VRIJWILLIGERSWERK
Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage een  de kwaliteit van de lokale samenleving. De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat er activiteiten plaatsvinden op het gebied van bijvoorbeeld hulpverlening, sport, cultuur, zorg, kunst, ouderenwerk, kerken, natuur of onderwijs. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat vrijwilligerswerk gewoon leuk is en verrijkend voor jezelf, je omgeving en de maatschappij.

VRIJWILLIGERSVACATUREBANK
Hier kunnen alle organisaties, zoals in de voorwaarden wordt omschreven, zijn vacature(s) plaatsen en iedere potentiële vrijwilliger kan kijken of er werk tussen staat wat hem/haar aanspreekt. Als je een account hebt aangemaakt kun je reageren op een vacature via de site. Je kunt echter ook contact opnemen met een van de bemiddelaars van het vrijwilligershuis. Je vindt de Vrijwilligers vacaturebank op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacatures/

VRIJWILLIGERSACADEMIE
Het verrichten van vrijwilligerswerk vraagt soms om specifieke vaardigheden. De vrijwilligersacademie biedt cursussen en trainingen aan voor vrijwilligers. Er zijn cursussen op diverse niveaus en gericht op verschillende taken maar ook sectoren waar vrijwilligers werkzaam zijn. Stel : Je kiest ervoor om iets te gaan doen wat je nooit eerder hebt gedaan maar wat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld redactie van een wijkkrant, webmaster voor een kringloopwinkel, begeleider in een huiskamer of iets dergelijks te gaan doen. Je kunt dan een op het werk gerichte cursus gaan doen. Niet alleen om beter beslagen ten ijs te komen, maar ook omdat je je eigen vaardigheden ontwikkelt. Het is dus niet alleen goed voor de plek waar je heen gaat maar ook voor jezelf.
Ook ontwikkelen we workshops of cursussen op maat. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie is terug te vinden op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden/academie/

BEREIKBAARHEID
Het Vrijwilligershuis is gevestigd op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Loop eens binnen op maak een afspraak (in Zwijndrecht bij een van de Vivera-info-punten). Telefonisch tijdens kantooruren op tel. 078 2000223, mail : contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl  of volg ons op facebook: https://www.facebook.com/VrijwilligershuisDrechtsteden/

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Beloning verhoogd voor tips die leiden tot oplossing moordzaken

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.