Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat kan het Vrijwilligershuis Drechtsteden voor je betekenen?

Zoek je vrijwilligersvacatures, heb je interesse in cursussen en trainingen? Dan is het vrijwilligershuis Drechtsteden precies wat je zoekt.

Het Vrijwilligershuis Drechtsteden ondersteunt en stimuleert alle (potentiële vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Drechtsteden. Dat doen wij onder meer door het geven van voorlichting en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligers vacature bemiddeling (de vacaturebank) en het verzorgen van workshops en trainingen (de vrijwilligersacademie). Verder organiseren wij maandelijks de vrijwilligers ontmoetingsochtenden in ons pand in Dordrecht.

VRIJWILLIGERSWERK
Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage een  de kwaliteit van de lokale samenleving. De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat er activiteiten plaatsvinden op het gebied van bijvoorbeeld hulpverlening, sport, cultuur, zorg, kunst, ouderenwerk, kerken, natuur of onderwijs. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat vrijwilligerswerk gewoon leuk is en verrijkend voor jezelf, je omgeving en de maatschappij.

VRIJWILLIGERSVACATUREBANK
Hier kunnen alle organisaties, zoals in de voorwaarden wordt omschreven, zijn vacature(s) plaatsen en iedere potentiële vrijwilliger kan kijken of er werk tussen staat wat hem/haar aanspreekt. Als je een account hebt aangemaakt kun je reageren op een vacature via de site. Je kunt echter ook contact opnemen met een van de bemiddelaars van het vrijwilligershuis. Je vindt de Vrijwilligers vacaturebank op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacatures/

VRIJWILLIGERSACADEMIE
Het verrichten van vrijwilligerswerk vraagt soms om specifieke vaardigheden. De vrijwilligersacademie biedt cursussen en trainingen aan voor vrijwilligers. Er zijn cursussen op diverse niveaus en gericht op verschillende taken maar ook sectoren waar vrijwilligers werkzaam zijn. Stel : Je kiest ervoor om iets te gaan doen wat je nooit eerder hebt gedaan maar wat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld redactie van een wijkkrant, webmaster voor een kringloopwinkel, begeleider in een huiskamer of iets dergelijks te gaan doen. Je kunt dan een op het werk gerichte cursus gaan doen. Niet alleen om beter beslagen ten ijs te komen, maar ook omdat je je eigen vaardigheden ontwikkelt. Het is dus niet alleen goed voor de plek waar je heen gaat maar ook voor jezelf.
Ook ontwikkelen we workshops of cursussen op maat. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie is terug te vinden op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden/academie/

BEREIKBAARHEID
Het Vrijwilligershuis is gevestigd op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Loop eens binnen op maak een afspraak (in Zwijndrecht bij een van de Vivera-info-punten). Telefonisch tijdens kantooruren op tel. 078 2000223, mail : contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl  of volg ons op facebook: https://www.facebook.com/VrijwilligershuisDrechtsteden/

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.

Actueel

Nieuw hoofdstuk voor de bibliotheek

Wie avonturen wil beleven, hoeft niet op het vliegtuig te stappen. Unieke belevenissen zijn dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek natuurlijk! Daar staan kasten vol boeken die de lezers uitnodigen om nieuwe werelden binnen te treden. Maar de bieb is zoveel meer dan een uitleencentrum van schrijversgedachtegoed. Het is een informatiepunt en bovenal een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk. Zo ook de vestiging van de Bibliotheek AanZet in Dordt West, te vinden in trefpunt De Nieuwe Stoof, dat lekker leesvoer en leuke activiteiten biedt én bijzondere ontwikkelingen doormaakt. Viona Versluis vertelt er meer over.