Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat kan het Vrijwilligershuis Drechtsteden voor je betekenen?

Zoek je vrijwilligersvacatures, heb je interesse in cursussen en trainingen? Dan is het vrijwilligershuis Drechtsteden precies wat je zoekt.

Het Vrijwilligershuis Drechtsteden ondersteunt en stimuleert alle (potentiële vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Drechtsteden. Dat doen wij onder meer door het geven van voorlichting en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligers vacature bemiddeling (de vacaturebank) en het verzorgen van workshops en trainingen (de vrijwilligersacademie). Verder organiseren wij maandelijks de vrijwilligers ontmoetingsochtenden in ons pand in Dordrecht.

VRIJWILLIGERSWERK
Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage een  de kwaliteit van de lokale samenleving. De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk dat er activiteiten plaatsvinden op het gebied van bijvoorbeeld hulpverlening, sport, cultuur, zorg, kunst, ouderenwerk, kerken, natuur of onderwijs. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat vrijwilligerswerk gewoon leuk is en verrijkend voor jezelf, je omgeving en de maatschappij.

VRIJWILLIGERSVACATUREBANK
Hier kunnen alle organisaties, zoals in de voorwaarden wordt omschreven, zijn vacature(s) plaatsen en iedere potentiële vrijwilliger kan kijken of er werk tussen staat wat hem/haar aanspreekt. Als je een account hebt aangemaakt kun je reageren op een vacature via de site. Je kunt echter ook contact opnemen met een van de bemiddelaars van het vrijwilligershuis. Je vindt de Vrijwilligers vacaturebank op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacatures/

VRIJWILLIGERSACADEMIE
Het verrichten van vrijwilligerswerk vraagt soms om specifieke vaardigheden. De vrijwilligersacademie biedt cursussen en trainingen aan voor vrijwilligers. Er zijn cursussen op diverse niveaus en gericht op verschillende taken maar ook sectoren waar vrijwilligers werkzaam zijn. Stel : Je kiest ervoor om iets te gaan doen wat je nooit eerder hebt gedaan maar wat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld redactie van een wijkkrant, webmaster voor een kringloopwinkel, begeleider in een huiskamer of iets dergelijks te gaan doen. Je kunt dan een op het werk gerichte cursus gaan doen. Niet alleen om beter beslagen ten ijs te komen, maar ook omdat je je eigen vaardigheden ontwikkelt. Het is dus niet alleen goed voor de plek waar je heen gaat maar ook voor jezelf.
Ook ontwikkelen we workshops of cursussen op maat. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie is terug te vinden op de website www.vrijwilligershuisdrechtsteden/academie/

BEREIKBAARHEID
Het Vrijwilligershuis is gevestigd op de Spuiweg 93 in Dordrecht. Loop eens binnen op maak een afspraak (in Zwijndrecht bij een van de Vivera-info-punten). Telefonisch tijdens kantooruren op tel. 078 2000223, mail : contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl  of volg ons op facebook: https://www.facebook.com/VrijwilligershuisDrechtsteden/

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bijna negen ton voor versnelde sociale woningbouw in Crabbehof

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht krijgt 887.490 euro van het om sneller van start te kunnen gaan met de bouw van 71 sociale woningen aan de Vliegenstraat en Van der Goesstraat in Crabbehof. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge maandag bekend. In het gebied worden, verdeeld over drie woongebouwen, honderd appartementen gebouwd. Het eerst gebouw was al opgeleverd. Heijkoop: “We waren bezig met mooie plannen, maar die werden te duur door de snel gestegen rente en bouwprijzen. Daardoor zou de uitvoering vertraging oplopen. We wilden echter geen concessies doen aan de kwaliteit van de 71 woningen in deze wijk. Met de rijksbijdrage kunnen we het project doorzetten en de hoge kwaliteit behouden.” (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Dordrecht pakt uit bij intocht Sint

DORDRECHT – Burgemeester Kolff staat op zaterdag 18 november om 12.00 uur klaar op de kade van de Wolwevershaven om Sinterklaas en zijn reisgezelschap te ontvangen. Dankzij een substantiële bijdrage van het Havenbedrijf Rotterdam kan de organisatie, Stichting Intocht Sint Nicolaas, dit jaar extra uitpakken met de programmering en decoratie. ‘Het creatieve team heeft fantastisch werk geleverd en het resultaat is een optocht die er schitterend uitziet’, voorspelt SIS. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).