Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijk maakt zelf schoon

De wijk dat zijn wij

Gisteren stratte in Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven een nieuwe proef waarbij Dordtenaren zelf groen gaan onderhouden en zwerfafval opruimen. Gistermiddag trapte Johan Heijeboer, Project coördinator namens de gemeente samen met wethouder Rinette Reynvaan een hoveniersbedrijf A-Garden een nieuwe proef van 3 jaar af onder de naam ‘De Wijk, dat zijn wij’.

Aanspreken

A-Garden is elke werkdag actief in de wijk waardoor ze makkelijker aanspreekbaar zijn voor bijvoorbeeld ideeën. Het hoveniersbedrijf krijg van de gemeente de taak buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Voor elke vrijwillige deelnemer en vierkante meter die ze aan hen uitbesteden krijg A-Garden een bonus. De komende tijd gaat A-Garden buurtbewoners op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

Zelf aan de slag?

Heeft u zelf ideeën over de openbare ruimte of wilt u graag samen met uw buren zelf een stuk groen onderhouden? Ga dan langs op een van de spreekuren of neem contact op via de Facebook pagina.

Spreekuur

Het eerste spreekuur van A-Garden is op woensdag 2 maart in wijkcentrum Nieuwe Schoof. Woensdag 9 maar is het spreekuur in wijkcentrum de Admiraal. Het spreekuur is van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw café voor Parkinson-patiënten

DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Actueel

Feest op het Wij(k)plein in Crabbehof

DORDRECHT – Op het plein aan De Savornin Lohmanweg in Crabbehof was het woensdagmiddag feest. Lentefeest, …

Actueel

VIDEO: Dordt Schoon van start gegaan

DORDRECHT – De aftrap van de actieweek Dordt Schoon vond zaterdag plaats. Onder meer in Crabbehof, bij de tiny houses, werd door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Wethouder Merx bracht een bezoek aan de opruimactie, georganiseerd door Wijk voor Wijk en Speelotheek Pip en Zo. Na afloop bedankte hij alle deelnemers en nam de zakken met afval in ontvangst. Dat waren er heel wat. Nog de hele week, tot en met 24 maart, vinden er (schoonmaak)activiteiten plaats in het kader van Dordt Schoon. Het programma is hier te vinden.