Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijk maakt zelf schoon

De wijk dat zijn wij

Gisteren stratte in Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven een nieuwe proef waarbij Dordtenaren zelf groen gaan onderhouden en zwerfafval opruimen. Gistermiddag trapte Johan Heijeboer, Project coördinator namens de gemeente samen met wethouder Rinette Reynvaan een hoveniersbedrijf A-Garden een nieuwe proef van 3 jaar af onder de naam ‘De Wijk, dat zijn wij’.

Aanspreken

A-Garden is elke werkdag actief in de wijk waardoor ze makkelijker aanspreekbaar zijn voor bijvoorbeeld ideeën. Het hoveniersbedrijf krijg van de gemeente de taak buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Voor elke vrijwillige deelnemer en vierkante meter die ze aan hen uitbesteden krijg A-Garden een bonus. De komende tijd gaat A-Garden buurtbewoners op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

Zelf aan de slag?

Heeft u zelf ideeën over de openbare ruimte of wilt u graag samen met uw buren zelf een stuk groen onderhouden? Ga dan langs op een van de spreekuren of neem contact op via de Facebook pagina.

Spreekuur

Het eerste spreekuur van A-Garden is op woensdag 2 maart in wijkcentrum Nieuwe Schoof. Woensdag 9 maar is het spreekuur in wijkcentrum de Admiraal. Het spreekuur is van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Woning in Crabbehof drie maanden dicht na drugsvondst

DORDRECHT – Tijdens een binnentreding door de politie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning aan de Domela Nieuwenhuisweg in Crabbehof. De drugs zijn in beslag genomen en burgemeester Kolff heeft besloten dat de woning van 15 november tot woensdag 15 februari 2023 gesloten moet blijven. De burgemeester wil met de sluiting de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden. Wanneer voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. De bewoner(s) van het pand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Actueel

VIDEO: Moord in Crabbehof bij Opsporing Verzocht

Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden.

Actueel

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Crabbehof

DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen.