Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijk maakt zelf schoon

De wijk dat zijn wij

Gisteren stratte in Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven een nieuwe proef waarbij Dordtenaren zelf groen gaan onderhouden en zwerfafval opruimen. Gistermiddag trapte Johan Heijeboer, Project coördinator namens de gemeente samen met wethouder Rinette Reynvaan een hoveniersbedrijf A-Garden een nieuwe proef van 3 jaar af onder de naam ‘De Wijk, dat zijn wij’.

Aanspreken

A-Garden is elke werkdag actief in de wijk waardoor ze makkelijker aanspreekbaar zijn voor bijvoorbeeld ideeën. Het hoveniersbedrijf krijg van de gemeente de taak buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Voor elke vrijwillige deelnemer en vierkante meter die ze aan hen uitbesteden krijg A-Garden een bonus. De komende tijd gaat A-Garden buurtbewoners op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

Zelf aan de slag?

Heeft u zelf ideeën over de openbare ruimte of wilt u graag samen met uw buren zelf een stuk groen onderhouden? Ga dan langs op een van de spreekuren of neem contact op via de Facebook pagina.

Spreekuur

Het eerste spreekuur van A-Garden is op woensdag 2 maart in wijkcentrum Nieuwe Schoof. Woensdag 9 maar is het spreekuur in wijkcentrum de Admiraal. Het spreekuur is van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Dat past net niet

DORDRECHT – Het blijft een hardnekkig, terugkerend verschijnsel: naast de ondergrondse afval gedumpte rommel. Of ‘bijplaatsingen’, zoals de gemeente het noemt. Aan der Frank van der Goesstraat in Crabbehof had iemand het deze week wel heel bont gemaakt. Daar lag een hele stapel raamkozijnen naast de container. Ondanks verschillende meldingen waren ze enkele dagen later nog steeds niet opgeruimd. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Palen de grond in voor volgende fase nieuwbouw Woonbron in Crabbehof

DORDRECHT – In Crabbehof bouwt Woonbron aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, verdeeld over drie woongebouwen, in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. Eén van de bouwblokken is inmiddels opgeleverd en alle woningen erin zijn inmiddels verhuurd. Op dit moment worden de palen geslagen voor het volgende gebouw. Ook deze worden later via Woonkeus verdeeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Kussengevecht?

DORDRECHT – Wat er precies gebeurd is in deze speeltuin aan de Talmaweg in Crabbehof is niet helemaal duidelijk. Afgaand op de troep die er ligt, is een kussengevecht de meest logische verklaring. (Foto’s: Stolk Fotografie)