Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijk maakt zelf schoon

De wijk dat zijn wij

Gisteren stratte in Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven een nieuwe proef waarbij Dordtenaren zelf groen gaan onderhouden en zwerfafval opruimen. Gistermiddag trapte Johan Heijeboer, Project coördinator namens de gemeente samen met wethouder Rinette Reynvaan een hoveniersbedrijf A-Garden een nieuwe proef van 3 jaar af onder de naam ‘De Wijk, dat zijn wij’.

Aanspreken

A-Garden is elke werkdag actief in de wijk waardoor ze makkelijker aanspreekbaar zijn voor bijvoorbeeld ideeën. Het hoveniersbedrijf krijg van de gemeente de taak buurtbewoners enthousiast te maken om mee te doen. Voor elke vrijwillige deelnemer en vierkante meter die ze aan hen uitbesteden krijg A-Garden een bonus. De komende tijd gaat A-Garden buurtbewoners op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

Zelf aan de slag?

Heeft u zelf ideeën over de openbare ruimte of wilt u graag samen met uw buren zelf een stuk groen onderhouden? Ga dan langs op een van de spreekuren of neem contact op via de Facebook pagina.

Spreekuur

Het eerste spreekuur van A-Garden is op woensdag 2 maart in wijkcentrum Nieuwe Schoof. Woensdag 9 maar is het spreekuur in wijkcentrum de Admiraal. Het spreekuur is van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw leven voor jeu de boulesbaan

DORDRECHT – Bij de DeetosSnel-hal aan de Vorrincklaan ligt een jeu de boulesbaan die in de loop der jaren in onbruik was geraakt en er niet al te uitnodigend meer uitzag. Zonde, dachten ze bij Doelbewust, de dagbestedingsgroep van Gemiva die uitkijkt op de baan. Ze benaderden Anka Muller, wijkmanager van de gemeente in Crabbehof, met de vraag of hij opgeknapt kon worden, zodat de cliënten er zo nu en dan een potje jeu de boules konden spelen. (Foto’s: Stolk Fotografie).

Actueel

Het was weer lachen

DORDRECHT – Op de parkeerplaats bij de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrincklaan in Crabbehof zijn meerdere lege lachgasflessen gedumpt. Het goedje is ter plekke geconsumeerd, want rond de geparkeerde auto’s liggen behalve de lege gasflessen ook flink wat zwarte ballonnen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Forse klapper op kruising in Crabbehof

DORDRECHT – Op de kruising Hugo van Gijnweg – Troelstraweg in Crabbehof vond vanmorgen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan beide voertuigen was daarentegen flink.