Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Word digitaal vaardig in de bibliotheek

Klik & Tik in Bibliotheek Crabbehof
De Bibliotheek vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken kunnen regelen. Daarom kunnen mensen die digitaal vaardiger willen worden bij de bibliotheek terecht. Vanaf vrijdag 13 september start de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Crabbehof. In zes lessen leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Deze gratis cursus bestaat uit verschillende onderdelen. De lessen vinden plaats op vrijdag 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober van 13.30 tot 15.00 uur. Meedoen is gratis en aanmelden kan via de website of bij de balie van de bibliotheek.


AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie
Wat:            Klik & Tik

Wanneer:      Cursus vanaf vrijdag 13 september
Waar:           Bibliotheek Crabbehof Dordrecht

Toegang:      Gratis

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Oorkonde voor ‘puinruimer’ van Crabbehof

DORDRECHT – De Dordtse werkgroep van de Partij voor de Dieren reikte vrijdag een oorkonde uit aan Roger Wagemans. Hij trekt dagelijks, gewapend met wandelschoenen, een afvalzak en een prikstok, zijn wijk Crabbehof in om zwerfvuil op te ruimen. Zijn bijzondere inzet voor een schonere stad verdient erkenning, vindt de PvdD.

Cultuur

Swingen in Crabbehoff Plaza

DORDRECHT – In de Plaza van Zorggroep Crabbehoff speelt woensdag 29 januari de Florence Swingt Band  Vanaf 14.30 uur kunnen de voetjes van de vloer. De jazzbigband is vijftien man sterk, inclusief muzikaal leider. Deze middag kan publiek genieten van jazzmuziek, latin en populaire nummers van onder meer The Beatles, Stevie Wonder en Elvis Presley. De ingang is aan de Groen van Prinstererweg 38 in  Crabbehof en de entree is gratis.

Actueel

Alarm pinautomaat leidt tot aanhouding voor brandstichting

DORDRECHT – Na een alarmmelding van een pinautomaat spoedden agenten zich woensdagnacht om 01.00 uur met een aantal wagens naar het Van Oldenbarneveltplein in Crabbehof. Een man die zich daar verdacht ophield, werd aangehouden. Hij man bleek ter plaatse geen strafbare handelingen te hebben verricht, maar kon wel in verband gebracht worden met de brand die afgelopen zondag woedde in een flatwoning aan de W.H. Vliegenstraat.